Nyhet

Dette var høydepunktene på Bergenfest

Fire velfylte festivaldager er over - her er GAFFA-skribentenes utvalgte høydepunkt.

Fire velfylte festivaldager er over - her er GAFFA-skribentenes utvalgte høydepunkt.

Så var vestlandets årlige festivalhøydepunkt over for denne gang. Stikkordene for Bergenfest 2017 er regn, korte perioder med opphold og sol - og viktigst av alt; en rekke gode konserter både fra internasjonale, nasjonale og imponerende mange lokale artister.

LES OGSÅ: MØ er klar for årets største gratiskonsert.


Dette er GAFFA-skribentenes beste musikalske opplevelser på Bergenfest.

Hjerteslag: Bastionen, onsdag 14. juni

Bergensbandet har fått solid fotfeste blant norske musikkelskere - spesielt etter utgivelsen av Vannmann86 i fjor og singelen Sang Til Sonja, som av norske musikkanmeldere ble kåret til årets beste norske låt i Dagsavisens årlige kåring.


Artikkelen fortsetter under bildet.

Hjerteslag på Bergenfest. FOTO: Jarle H. Moe / GAFFA


På Bergenfest var Robert Eidevik & co definitivt på hjemmebane - og stemningen blant publikum på festivalens nest største scene overgikk lett hva både Richard Ashcroft og Liam Gallagher klarte å skape på hovedscenen like ved samme kveld. Sterke og fengende rockelåter med tekster på bergensk ble levert på løpende bånd.

9 Grader Nord: Håkonshallen, torsdag 15. juni

En blanding av baila, flamenco, jazz, bollywood og karnatisk musikk, står lokale 9 Grader Nord for. Gruppen imponerte mange på Vill Vill Vest i fjor - og på Bergenfest levere de virkelig i flotte Håkonshallen.


Artikkelen fortsetter under bildet.

9 Grader Nord i Håkonshallen. FOTO: Tord Litleskare / GAFFA


Vår anmelder kalte konserten «en lokal triumf».

«Fra første stund leveres det et energisk show i den fullsatte hallen, og gråværet utenvor er glemt et øyeblikk. Spesielt verdt å nevne er de instrumentelle ferdighetene hos alle fire, spesielt perkusjon- og fløytespillet er helt uten sidestykke.»

Les resten av anmeldelsen her.


Ellie Goudling: Plenen, torsdag 15. juni

Den britiske popstjernen hadde ikke det letteste utgangspunktet for sin konsert på Bergenfest. Regnet hadde høljet ned i mange timer, folk var slitne, våte og trøtte. Men energibomben Goulding reddet kvelden med sitt scenetekke, mye lysshow, kjente låter og strålende humør som etterhvert fikk endret humøret til et publikum som så ut til å fryse i god gammeldags NATO-stilling.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Ellie Goulding på Bergenfest. FOTO: Tord Litleskare / GAFFA


Goulding har vært mye på festival i Norge de siste årene - og det er lett å fortstå hvorfor. Vår anmelder ga konserten fem stjerner under overskriften «Strålte i regnet».


Bryan Ferry: Plenen, lørdag 17. juni

Det er noe helt eget ved Bryan Ferry. Vel har han spilt en del i Norge de siste årene, men det er ni år siden han sist var i Bergen og leverte en litt underveldende (og kort) konsert på Nattjazz. På Plenen lot han til å være uanfektet av det grå været og lot det stå til med både egne hits, det beste fra Roxy Music-katalogen og en svipptur innom heltene Bob Dylan og Neil Youngs respektive diskografier (Simple Twist Of Fate og Like A Hurricane).

Artikkelen fortsetter under bildet.

Bryan Ferry på Bergenfest. FOTO: Tord Litleskare / GAFFA


Med et stort backingband som tidvis står i fare for å være for velspilte ble låtene gitt en solid innpakning - og spesielt fremføringen av Roxy Music-klassikeren Love Is The Drug mot slutten ga det ponchokledde publikummet i Bergen litt varme i kroppen.


AURORA: Plenen, lørdag 17. juni

Javisst kan man beskylde Bergenfests bookere for gjenbruk av artister samtidig som man ikke kan la være å å bli imponert over hvor prominente plasseringer byens egne artister får på programmet. Konsertene til Hjerteslag, Sondre Lerche og Gabrielle tidligere i uken var fantastiske - og når AURORA stiller med nye låter og en del utskiftinger i besetningen bak seg, er det vanskelig å ikke gi seg over.

Artikkelen fortsetter under bildet.

AURORA spilte på festivalens hovedscene lørdag. FOTO: Tord Litleskare / GAFFA


Det låt i det hele tatt stort og mektig, og de nye låtene som ble presentert fikk oss til å se frem mot en ny utgivelse fra landets største stjerneskudd. Avslutningen med Running With The Wolves og den storslåtte Conqueror satt som en kule.


LES OGSÅ: Artisten skjelte ut publikum på Bergenfest.

Hva var dine favorittkonserter på festivalen? Legg gjerne igjen en kommentar under artikkelen eller på vår Facebook-side.

ANNONCE