Nyhet

Den store festivalen Rock Am Ring i Tyskland evakuert etter terrortrussel

Musikkfestivalen i Nürburg er avbrutt som følge av en terrortrussel, melder Bild.

Musikkfestivalen i Nürburg er avbrutt som følge av en terrortrussel, melder Bild.

Ifølge den tyske nettavisen har arrangøren valgt å avlyse festivalen for fredag.

Det er ikke kjent hva trusselen går ut på, men ifølge nyhetsbyrået DPA har politiet bedt arrangørene om å avlyse fredagens konsertprogram og be publikum forlate festivalområdet.

— Bakgrunnen for dette er konkrete indikasjoner som kan føre til en mulig terrortrussel, sier en talsmann for politiet i Koblenz.

LES OGSÅ: Over 10.000 prøvde å jukse seg inn på Manchester-konsert.

Festivalen skal etter planen pågå fra 2. til 4. juni. Hvorvidt festivalprogrammet fortsetter lørdag, er foreløpig ikke avklart.

Ble bedt om å forlate området

Festivaldeltakerne fikk beskjed over høyttaleranlegget fredag kveld om at festivalen var avlyst på grunn av en terrortrussel, men at arrangørene håper å kunne fortsette programmet lørdag. Publikum ble bedt om å forlate området på en rolig måte for å unngå panikk.

Rock Am Ring er en stor musikkfestival som arrangeres på motorsportbanen Nürburgring ved Nürburg vest i Tyskland. Opp mot 90.000 mennesker er ventet å komme til festivalen i løpet av helgen.

LES OGSÅ: Klipper musikkvideo etter kritikk.

Hovedattraksjonen på årets utgave av Rock Am Ring er Rammstein, som skulle ha spilt fredag. Det samme skulle Liam Gallagher og Rival Sons blant flere.

Ingen norske band skal ifølge programmet spille på årets festival

(©NTB)

ANNONCE