Nyhet

Punk- og aktivistgruppa tar publikum med i fengsel

Ønsker å dele sin historie med allmennheten.

Den russiske punk- og aktivistgruppa Pussy Riot ønsker å dele sin historie med allmennheten, inkludert møte med rettsvesen og fengsel i hjemlandet – og prøver seg på folkefinansiering.

Aktivistkollektivet Pussy Riot (bildet) og frontkvinne Nadezjda Tolokonnikova planlegger sammen med teatergruppa Les Enfants Terribles å sette opp en interaktiv forestilling kalt «Inside Pussy Riot». Over seks uker, med start i november, vil de bygge opp rom som i så stor grad som mulig gjenskaper miljøene Pussy Riot selv har opplevd.

LES OGSÅ: Senker farten for Håkan Hellström.


Blant rommene som skal gjenskapes er russiske rettssaler, en russisk arbeidskoloni, isolasjonsceller og prester som skriker om forbud mot abort.

Dømt til fengsel

I 2012 framførte Pussy Riot en punklåt som en protest mot president Vladimir Putin i Frelserkatedralen i Moskva. To av medlemmene ble dømt til fengsel, og en tredje fikk en betinget dom.


Ønsket om å dele erfaringene som kunst har ikke vært lett å sette ut i livet. Pussy Riot må innen 18. august ha framskaffet rundt 60.000 pund for å få prosjektet på beina, noe de akter å gjøre gjennom folkefinansiering.

Artikkelen fortsetter under videoen.


På vegne av bidragsytere som spytter i 25 pund vil Pussy Riot for eksempel sende «et vennligsinnet postkort» til Vladimir Putin. Prydet med budskapet «Kill the Sexist» vil giveren selv kunne velge budskap, og få bildebevis, heter det på Kickstarter-siden – der det tirsdag morgen var kommet inn 7.500 pund fra 153 bidragsytere.

LES OGSÅ: Nå blir livet hans en operaforestilling.

(©NTB)


ANNONCE