Nyhet

Derfor dropper de største artistene Norge

Dårlig kronekurs og for små konsertarenaer er noen av årsakene til at store artister som U2, Coldplay og Rolling Stones dropper Norge på turnélistene sine.

Dårlig kronekurs og for små konsertarenaer er noen av årsakene til at store artister som U2, Coldplay og The Rolling Stones dropper Norge på turnélistene sine.

Gigantene U2 er ute på stor Europa-turné, men dropper Norge. Coldplay (bildet), som tidligere har gjestet Norge, spilte nylig to konserter i Sverige, men droppet også Norge. Det samme gjelder artister som Beyoncé, Eminem og The Rolling Stones.

LES OGSÅ: Den norske festivalen har blitt dobbelt så stor på ett år.

Mens Norge tidligere gjerne sto på plakaten når de virkelig store artistene var ute på turné, har dette endret seg nå, mener Peer Osmundsvaag i Atomic Soul, en av de større konsertarrangørene i Norge.

— Oslo badet i storheter tidligere, men da var det også en mye sterkere krone. Den er ikke sterk nå, og da må antall besøkende øke. Vi kan ikke bare øke billettprisene, sier han til Aftenposten.

Artikkelen fortsetter under videoen.

Grunnet utbygging er Valle Hovin, som hittil har vært den største arenaen for utendørskonserter i Oslo, ikke lenger aktuell, og da finnes det ikke lenger noen klare alternativer.

p>

LES OGSÅ: Disse 13 artistene ønsker Billboard å se til topps - deriblant to norske.

Voldsløkka kan være et alternativ med en kapasitet på opp mot 60.000 mennesker, men dette området skal evalueres nærmere før en konklusjon foreligger.

Frank Nes i Bergen Live er enig og mener at de store kostnadene med å få store utenlandske produksjoner til Norge skremmer arrangørene, som allerede har små marginer å gå på.

LES OGSÅ: Gjør Håkan Hellström-utstillingen gratis.

— De største artistene har gjerne store produksjoner med mellom 50 og 100 semitrailere på veien, og da blir regnestykket enkelt, konstaterer han.

(©NTB)

ANNONCE