Nyhet

Bob Dylan-produsent til Norge

Produsent og musiker Daniel Lanois skal både lære bort og spille musikk på Punkt-festivalen i Kristiansand.

Produsent og musiker Daniel Lanois skal både lære bort og spille musikk på Punkt-festivalen i Kristiansand. Han skal også spille en konsert i Trondheim i starten av august.

— Vi har hatt Daniel Lanois øverst på listen vår veldig lenge. I år klaffet endelig logistikken, sier Erik Honoré til Fædrelandsvennen. Honoré opprettet festivalen sammen med Jan Bang i 2005.

LES OGSÅ: Plagierte Dylan Nobelforedraget sitt?


Fransk-canadiske Daniel Lanois har produsert album for blant andre Bob Dylan, U2, Peter Gabriel, Robbie Robertson og Emmylou Harris. 65-åringen har også laget sin egen musikk.

Artikkelen fortsetter under videoen.


Under festivalen, som varer fra 31. august til 2. september, vil han ha en såkalt masterclass for musikkstudenter og andre interesserte på universitetet. På festivalens siste dag vil han også stå på scenen med Kyle Crane og Jim Wilson.

LES OGSÅ: Festivalen har blitt dobbelt så stor på ett år.

— Under masterclassen tar han med seg bandet sitt og prater om produksjon og hvordan han jobber i studio. Dette ser vi fram til, sier Honoré.


Spiller i Nidarosdomen i august

Det er ikke den eneste opptredenen Lanois gjør i Norge i år. Han er også bekreftet til Trondheim, hvor han skal opptre under Olavsfestdagene. Konserten vil finne sted i Nidarosdomen 5. august.

LES OGSÅ: Produsentduoen annonserer sin første konsert i Norge.


Fotograf Marthe Amanda Vannebo fra Namsos har designet coveret til hans siste album, Goodbye To Language. Hun dokumenterte også innspillingen og er nå på turné med ham som turnémanager og lys- og videoprodusent. Det var hun som hadde ideen om en konsert i Nidarosdomen.

Se personlig hilsen fra Lanois om konserten i Trondheim nedenfor.

Artikkelen fortsetter under videoen.

Olavsfestdagene arrangeres fra 28. juli til 5. august.


(©NTB)


ANNONCE