Nyhet

GAFFA anbefaler: Ukas viktigste konserter

Conor Oberst, Emile The Duke og Green Day er blant denne ukas sterkeste live-anbefalinger fra GAFFA-redaksjonen.

Da er vi for alvor i gang med konsertåret 2017.

Og for en uke vi har foran oss. Ikke bare kommer flere store internasjonale navn til landet, men noen av dem som slapp fjorårets beste norske utgivelser er klare for å stå på scenen for 2017-publikummet.

Denne uka kan man blant annet oppleve Green Day (bildet) i Oslo Spektrum, The Naked And Famous på Vulkan Arena i Oslo og Emile The Duke på Samfundet i Trondheim. Punkrockhelter, newzealandsk energisk og synthpreget indiepop og postmoderne synthpop-møter-hverdagspoesi-og-spoken-word-prosjekt, altså.


Her er konsertene GAFFA-redaksjonen anbefaler denne uka.

Dersom du har tips om konserter som burde nevnes i denne spalten kan disse sendes til [email protected].

Conor Oberst: Rockefeller, Oslo, 23. januar


Låtskriveren og sangeren bak band som Bright Eyes, Desaparecidos og Monsters Of Folk, Conor Oberst, er tilbake i Oslo. Konserten er en del av en intim soloturné som kommer etter utgivelsen av albumet Ruminations ("en hyggelig mimretime") som han slapp i oktober i fjor.

setlist.fm ser det dessuten ut som at man kan forvente et par Bright Eyes-låter, også.


Green Day: Oslo Spektrum, Oslo, 25. januar 

Green Day blir ofte omtalt som et av verdens beste liveband, og denne uka er de klare for å spille i Norge igjen. Sist de besøkte landet var sommeren 2013 da de solgte ut Ullevål Stadion. Når de nå er tilbake, er det på scenen i Oslo Spektrum og med albumet Revolution Radio i baklomma. Albumet ble sluppet i fjor høst og er bandets tolvte. 


The Naked And Famous: Vulkan Arena, Oslo, 26. januar

Den newzealandske gruppen The Naked And Famous debuterte i 2010 med deres energiske og synthpregede indiepop da de ga ut albumet Passive Me, Aggressive You. De fikk raskt internasjonal anerkjennelse for debutalbumet og surfet på en bølge av suksess med singlene Young BloodPunching In A Dream og Girls Like You. De neste årene turnerte de intensivt kun avbrutt av innspillingen og utgivelsen av oppfølgeralbumet In Rolling Waves fra 2013. Så sørget indre konflikter og det uendelige turnélivet for at bandet måtte ta en pause, men nå er de tilbake både med nytt materiale og ny turné.

På torsdag kan de oppleves på scenen på Vulkan Arena i Oslo.

Sigrid: Østre, Bergen, 27. januar 


Sigrid Raabe fra Ålesund signerte til Petroleum Records allerede da hun var 17 år og hadde sluppet singelen Known You Forever som gikk rett inn på P3s spillelister. Nå har hun flyttet til Bergen, inngått samarbeid med MADE Music og etablert seg i studioer i London og Berlin, i tillegg til å ha signert internasjonal platekontrakt med Island Records (U2, PJ Harvey). Man har med andre ord litt forventninger til Sigrid, og konserten på Østre blir hennes første klubbkonsert i Bergen.

Hjerteslag og Emile The Duke: Samfundet, Trondheim, 27. januar


To av fjorårets beste norske album sto Hjerteslag og Emilie The Duke for. Hver for seg, altså. Førstnevnte med albumet Vannmann88, sistnevnte med den andre utgivelsen i hans Aasen-serie, Aasen Tar Helg (som GAFFA-redaksjonen mente var fjorårets 20. beste album). Begge spiller på Samfundet i Trondheim på fredag, Hjerteslag på Klubben, Emile The Duke på Knaus.


For en kveld! Begge konserter er definitivt verdt å få med seg.Tegan And Sara: Rockefeller, Oslo, 29. januar

Tvillingsøstrene Tegan And Sara har holdt det gående i noen år nå og slapp i fjor sitt åttende studioalbum, Love You To Death. Den kanadiske duoen slo for alvor gjennom med tredjealbumet So Jelaous i 2004, og gjorde seg også bemerket ti år senere, i 2014, da de leverte en låt til The LEGO Movie som sikret dem en Oscar-nominasjon samme år.


På søndag står de på scenen på Rockefeller i Oslo.

Noen vi har glemt? Skriv gjerne hvem DU gleder deg til å se på norske konsertscener denne uka i kommentarfeltet under denne artikkelen eller på Facebook-siden vår!


Full oversikt over programmene på de forskjellige scenene i Norge finner du via GAFFA LIVE.

ANNONCE