Nyhet

Rytmeklubben til GAFFA: — Føles godt å være tilbake med ny giv

Gutta i Rytmeklubben har med en hemmelig vokalist på den nye låten 'Like That'.

Rytmeklubben (bildet) har sakte men sikkert sneket seg inn på den norske musikkscenen, med hitene Girlfriend og Seen. Lydbildet er noe annet enn hva vi er vant til, og det er nettopp derfor vi har lagt vår elsk på denne klubben.

I dag er de ute med den nye låten Like That.

— Det er veldig gøy å være tilbake med ny giv. Det er en låt vi lagde i fjor høst, så det er ganske nytt for oss også. Vanligvis pleier det å ta veldig lang tid. Det er også det første samarbeidet vi har med Sony Music, forteller Martin Basmo Aspen.

Denne gangen har de en litt annen vokal og hvem som står bak stemmen er hemmelig. Gutta føler at de som har fulgt med på Rytmeklubben vil merke utviklingen de har hatt og finne det fascinerende.

— Det er en veldig fin vokal, utrolig fin stemme. Denne låten reflekterer at vi har blitt flinkere og bedre låtskrivere. Vedkommende som synger er jo hemmelig. Vi kan ikke si hvem det er for da får vi advokater på nakken, men det har vært en veldig fin opplevelse å jobbe med denne personen, ler Ole Torjus Hofvind.

Det er første gangen Rytmeklubben har gitt ut en låt hvor de har jobbet med en utenforstående vokalist.

— På de andre låtene er det jo vi selv som synger, og det er kanskje ikke alle som vet det, det er nytt for oss å samarbeide med en ekte vokalist, forteller Ole Torjus.

De har alltid hatt en idé om at Rytmeklubben skal være et prosjekt hvor de lager pop-musikk som er annerledes og trekker linjer og tar inspirasjon og referanser fra en del musikk som de er liker.

— Det er kanskje ikke musikk de fleste har hørt om. Det er nok bakgrunnen vi har som gjør at vi kan klare å lage musikk som skiller seg ut. Det å kunne fortelle vår historie, som er en virkelighet som nødvendigvis ikke er lik alle andre sin virkelighet. Vi tar mye inspirasjon fra musikk og bevegelser som har vært på klubbscenen de siste årene.

Det at medlemmene i Rytmeklubben også har prosjekter hver for seg, føler de bare er en styrke og det er et fristed for dem.

— Vi håper jo at det blir en opphøyd enhet, og at styrkene ikke nuller hverandre ut. Nettopp det at vi har egne prosjekter gjør at vi får utløp for indre visjoner og vårt kunstneriske ego. Det er et fristed for alle sammen, hvor det ikke er noe personlig fallhøyde. Det er en veldig viktig del av hva vi vil gjøre med Rytmeklubben og ting blir bra og vi har det gøy.

Drømmen til gutta etter mye om og men, og med Henrik The Artist med oss via Facetime, blir de enige om at det å få flest streams på en låt på Spotify er det største.

Her kan du høre Like That:

ANNONCE