Nyhet

De 5 mest minneverdige Super Bowl-konsertene

Vi gleder oss til å se hva Lady Gaga kan gjøre med pauseunderholdningen i natt. Her er de 5 mest minneverdige showene i NFL-finalens historie.

Natt til mandag norsk tid er det igjen klart for Super Bowl, den store finalen i NFL – National Football League. De to lagene i finalen er Atlanta Falcons og New England Patriots, som eliminerte henholdsvis Green Bay Packers og Pittsburgh Steelers i conference-finalene.

Super Bowl blir sett av over 100 millioner mennesker – det gjelder både folka som ikke interesserer seg så mye for amerikansk fotball og die hard-fans. De høye seertallene skyldes også det famøse “halftime show,” der en eller flere musikere får æren av å opptre i pausen, midt på banen og foran de minimum 100 millioner mennesker! Natt til mandag er det Lady Gagas tur til å underholde i pausen mellom 2. og 3. quarter. Lady Gaga er uttalt Hillary Clinton-supporter og dermed også Donald Trump-motstander. Det gir hennes pauseshow enda større oppmerksomhet - vil hun komme med politiske budskap under sin opptreden eller ei?

Super Bowl LI (51) blir vist på Viasat natt til mandag kl. 00:30 norsk tid.


Det har gjennom NFL-turneringens levetid vært et hav av opptredener fra store musikalske kjendiser, men et utvalg av disse har også vært av mer eller mindre minneverdig karakter. Listen er dermed ikke en standard "god-eller-dårlig"-oppsummering, men snarer en liste over halftime shows, som sikkert er husket av mange - og dermed vårt forsøk på å oppsummere de mest minneverdige.

5: Aerosmith & N'Sync - 2001:

Super Bowl i 2001 kunne by på både boyband og rockelegender. Popgutta i N'Sync skapte liv i publikum før Aerosmith overtok scenen. Det er imidlertid avslutningsnummeret som sitter igjen i minnet hos de fleste. Noen kaller det genialt, andre omtaler det som skandaløst.


Det dreier seg om Aerosmiths fengende hit Walk This Way som under denne opptredenen ble fremført av rockerne selv, N'Sync, Britney Spears, Mary J. Blige og Nelly. Om ikke annet skriker det hele '2001'!

Bedøm selv:


4: Diana Ross - 1996:

Eks-The Supremes-sangerinnen Diana Ross kunne i 1996 minne seere over hele verden om hvorfor hun blir omtalt som en av de originale divaene.

Mot slutten av Ross sin opptreden kan man skimte et helikopter før hun utbryter "oh, here comes my ride." Stjernen forlater deretter arenaen per helikopter, mens musikken drønner videre.


Mer badass går det vel neppe an å bli?

3: Madonna - 2012:


Da den amerikanske pop-dronningen Madonna opptrådde under Super Bowl for fire år siden inviterte hun både Nicki Minaj og M.I.A. opp på scenen under låta Give Me All Your Luvin'. Tiden skulle vise at det var M.I.A. som endte opp med å stjele rampelyset.

Omtrent åtte minutter inn i showet beslutter hun seg – i protest – for å gi fingeren til hele verden, mens hun synger "I don't give a shit." Så mye for sensur.

Den omdiskuterte episoden kan du se her:

2: Prince - 2007:


Da Prince (bildet) gikk bort 21. april 2016, var det for mange mennesker verden over en sorgens dag. At Prince er nummer to på vår liste, er ikke bare for å hedre ham – hans halftime show er av mange sett på som et av de absolutt best gjennomførte gjennom tidene. Hans egne Let’s Go Crazy og Baby I’m A Star var med på å sette i gang festen. De ble fulgt av coverversjoner av Bob Dylans All Along The Watchtower og Foo Fighters’ Best Of You. Som om det ikke skulle være nok tar Prince sin lilla guitar i bruk for å spille Purple Rain i Miamis øsende regn. Vakrere blir det rett og slett ikke.


Se den mesterlige opptredenen her:

1: Janet Jackson & Justin Timberlake - 2004:


Showet til Janet Jackson og Justin Timberlake skapte fullstendig furore og har i ettertid oppnådd en nærmest ikonisk status. Hendelsen skapte rett og slett så mye hysteri at den ble døpt til "Nipplegate". Dette er selvfølgelig grunnet Jacksons bare bryst som ble kringkastet til en hel verden. En pupp er i seg selv ikke noe særlig skandaløst, men på amerikansk fjernsyn er det en fullstendig 'no-go'.

Timberlake, som forårsaket blottingen, mente det hele var et uhell. Jacksons talsperson hevdet det samme. Uhell eller ei, så endte 'Nipplegate' med en rettsak som resulterte i en kjempebot for TV-selskapet MTV som var produsentene bak pauseinnslaget dette året.

Uhell eller koreografi? Bedøm selv her:

Følg med på Viasat 4 fra kl. 22:30 i morgen kveld for å se årets Super Bowl - og ikke minst pausekonserten. 


Kanskje Lady Gaga spiller denne?

 

ANNONCE