Nyhet

Midnight Choir fremfører «Amsterdam Stranded» i 2018

GAFFA.no - alt om musikk.

Midnight Choir skal feire 20-årsjubileet til Amsterdam Stranded med å spille gjennom 1998-albumet i sin helhet.

Det skjer der hele gjenforeningseventyret til legendebandet startet – på scenen på Rockefeller. Men selv om billettsalget starter fredag, må fansen vente helt til 7. september neste år.

Da stiller koret – Paal Flaata, Al De Loner og Ron Olsen – for å feire albumet som ifølge pressemeldingen var en døråpner for den alternative rocken her til lands. Det vant Spellemann i nettopp klassen for rock, fikk Natt & Dags Oslo-pris for beste album, solgte til gull, ble fulgt av utsolgte turneer og kom på 28. plass i Morgenbladets kåring av Norgeshistoriens 100 beste plater i 2011.


LES OGSÅ: Rag'N'Bone Man bekreftet til norsk festival.

Midnight Choir ble gjenforent i mars 2016, da Rockefeller spurte trioen om å bli med på 30-årsjubileumsfeiringen til konsertscenen. Det var også på Rockefeller de sa farvel i 2003.

Artikkelen fortsetter under videoen.


Korguttene sa ja til en «one night only», men interessen var så stor at det ble både ekstraforestilling, og foreløpig 30 konserter, nå senest i Drammens Teater i november. Flaata karakteriserte det slik: – Opp av kistelokket og rett til himmels.

LES OGSÅ: Hilma Nikolaisen med julesingel.


Dermed fortsetter Midnight Choir-eventyret inn i 2018. I mai gjør bandet sin første utenlandskonsert siden 2003 – på den tyske Orange Blossom Special-festivalen.

(©NTB)

ANNONCE