Nyhet

«En av mine store lidenskaper er å fotografere konserter»

GAFFA.no - alt om musikk.

I denne artikkelserien som blir publisert gjennom hele desember kommer GAFFA.no sine mange fotografer til å dele sine personlige favorittbilder fra musikkåret 2017. Artikkelserien vil fokusere på musikk i bred forstand, med både artistportretter, konsertfotografier, publikum og generell festivalstemning i miksen.

Bildet fotograf Jan-Erik Eriksen har valgt ut er fra forrige måneds konsert med hiphop-artisten Joey Bada$$ på Vulkan Arena i Oslo.

LES OGSÅ: Arcade Fire til norsk festival.


Fotografen sier selv følgende om bildet:

— En av mine store lidenskaper er å fotografere konserter - det er spennende å forsøke å fange de magiske øyeblikkene på scenen og stemningen blant publikum. Det er alltid en viss nervøsitet i å ta unike og gode bilder i løpet av de tre første sangene på hver konsert (som fotograf får man vanligvis bare være til stede ved eller foran scenen under de tre første låtene). Da må man tenke på alt fra kamerainnstillinger, komposisjon, plassering i forhold til artisten(e) og ikke minst hele tiden vurdere lyset på scenen. Dette er ting du må avgjøre der og da, foran scenen.

Artikkelen fortsetter under bildet.

— Dette er et fotografi av rapperen Joey Bada$$, fra Brooklyn, USA. Han løpte mye frem og tilbake på scenen og jeg løpte etter for å være så tett på ham som mulig. På et tidspunkt satt han seg på huk og fikk nærkontakt med publikum. Jeg fulgte tett på og fikk tatt dette bildet. Personlig liker jeg å bruke vide objektiver på konsertbildene mine, slik at man får en følelse av å være mer til stede. På dette fotografiet brukte jeg et 14- 24mm objektiv.


LES OGSÅ: Rockestjernas syrlige svar.


Jan-Erik Eriksen er født og oppvokst i Ålesund og fikk tidlig sansen for fotografering. Han begynte som frilansfotograf for Sunnmørsposten som 17 åring, hvor han fotograferte alt fra sport til konserter og feature. Senere studerte han fotografi ved Norges Kreative Fagskole i Oslo, og inngikk kontrakt med bildebyrået Gonzales Photo i 2015. Fotograferer alt fra sport til reklame og portretter og bryllup. Bor i dag på Frogner i Oslo og trives i hovedstaden.

Nettside/portefølje: eriksenfoto.no
Instagram: janerik31

ANNONCE