Nyhet

Da artisten så resten av programmet trakk hun seg fra festivalen

GAFFA.no - alt om musikk.

Moogfest med overraskende programslipp - men det falt ikke i god jord hos alle de involverte.

Da festivalen som arrangeres i byen Durham i den amerikanske delstaten North Carolina denne uken annonserte sitt komplette program for 2018, som kun inneholdt artister som enten var kvinner, transseksuelle eller ikke-binære, var det mange som jublet. Og festivalen fikk mye ros for sitt valg i sosiale medier.

Også her i Norden har vært mye debatt rundt festivalenes sammensetninger basert på kjønn, og etter en rekke triste saker om voldtekter og seksuelle overgrep i festivalsammenheng er det blitt satt opp en egen festival i Sverige hvor menn ikke har adgang neste sommer.


LES OGSÅ: Mannsfri festival blir en realitet.

En av de som ikke lot seg imponere var den tidligere Chairlift-vokalisten Caroline Polacheck (bildet), som reagerte med sinne da programmet ble offentliggjort - og som sporenstreks trakk seg fra festivalen.

— Jeg er rasende over å være (uten godkjennelse) på en «all-female & non-gender-binary»-annonseringsliste for Moog. Kjønn er ikke en sjanger. Jeg trenger ikke en sympati-pidestall, og spesielt ikke fra en mannlig kurator, skriver hun på Twitter.


Hun avsluttet meldingen sin på følgende vis:

— Ta navnet mitt bort fra listen og sett meg sammen med gutta.

Artikkelen fortsetter under Twitter-meldingen.


Festivalen har senere kommet med en unnskyldning overfor artisten, men hun er nå fjernet fra programmet. Festivalen slo også tilbake mot anklagene hennes om at festivalen er kuratert av en mann, og skrev blant annet, ifølge Stereogum, at det er en gruppe individer som kuraterer festivalens program - ikke én enkelt mann.


LES OGSÅ: Kritikerrost engelsk artist til Norge.

Arrangørene bak festivalen skriver videre at annonseringen var inspirert av «Always On», en feiring av stemmer som er underrepresenterte i offentligheten. De takker likevel Polacheck for å ha satt dem til en høyere standard og beklager at hun ikke kommer til å være en del av 2018-programmet.

ANNONCE