Nyhet

Trenger hjelp til å huske sine egne tekster

GAFFA.no - alt om musikk.

Matt Berninger i norgesaktuelle The National bruker teleprompter foran seg på scenen – for å huske låttekstene han har skrevet.

— Nå liker jeg å opptre, nær sagt for første gang, sier frontmannen som lider av panikkangst og sceneskrekk og tidligere ofte glemte ordene til sangene, til The Guardian.

Han begynte å bruke teleprompteren, der tekstlinjene rulles fram, en etter en, etter en festival i USA i 2015 der han glemte låtteksten til et helt knippe sanger. Men hjelpemiddelet fører også til snodige situasjoner. Som under den nye Haven Festival – som Dessner-brødrene i bandet kuraterer sammen med blant andre Numa-mesterkokk Clays Meyer – i København tidligere denne måneden.


LES OGSÅ: — Dette er den første kjærlighetssangen min.

Der kunne 20.000 publikummere teksten på The National-sangene, mens han som skrev dem ikke aner hva neste linje er. Men teleprompteren minsker angsten, sier Berninger i intervjuet.

— Det føles ydmykende å være på scenen og synge kjærlighetssanger med lyset på deg foran en menneskemengde. Men jeg har lært å eie det, og til å like nakenheten. Skal du vise deg så naken, så kan du like gjerne løpe rundt med armene utstrakt, lyder det fra Matt Berninger.


Artikkelen fortsetter under videoen.

The National består av to brødrepar, Aaron og Bryce Dessner og Bryan og Scott Devendorf, samt Matt Berninger. Etter fire års opphold er de 8. september tilbake med bandets sjuende studioalbum Sleep Well Beast.


LES OGSÅ: Ny musikkvideo fra det norgesaktuelle bandet.

6. og 7. november spiller de på Sentrum Scene i Oslo.

(©NTB)


ANNONCE