Nyhet

Dette er årets Record Store Day-utgivelser

GAFFA.no - alt om musikk.

Record Store Day markeres over hele verden med en rekke eksklusive utgivelser på både vinyl, kassett og CD.

Datoen for 2018-utgaven av Record Store Day, feiringen av uavhengige platebutikker, er 21. april. Nå er listen over utgivelsene som skal slippes denne dagen offentliggjort.

LES OGSÅ: Nytt festivalslipp: — Poesi er den nye rocken.


Blant platene finner vi ifølge NME en tidligere uutgitt utgivelse av David Bowie, en plate med The National som spiller Boxer live i Brüssel, en reutgivelse av Suedes selvtitulerte og 20 år gamle album, i tillegg til eksklusive slipp av artister som Madonna, The Cure, Arcade Fire, Bruce Springsteen, Tom Waits og norske Sigrid.

Artikkelen fortsetter under videoen.


I Norge er blant andre Big Dipper i Oslo og Apollon i Bergen med på å markere dagen med en rekke eksklusive utgivelser i butikkhyllene.

Ikke alle er positive

Det er riktig nok ikke alle som er like positive til dagen. Platebutikken Tiger i Oslo har i flere år takket nei til å være med på Record Store Day. «Jeg tar heller jobb på Rema enn å selge Record Store Day-skiver», sa innehaver av Tiger, Kristian Kallevik, til Natt & Dag for noen år siden.


Dette har de blant annet begrunnet med at de synes «menyen er preget av for mye oppgulp og gamle reutgivelser. Spesielt når det slippes så mye bra nytt og kortreist utafor Record Store Day-maskineriet!» (postet av Tiger på Facebook i 2015).

LES OGSÅ: Anmeldelse av Datarocks nye album.

Se full liste over årets Record Store Day-utgivelser her.


ANNONCE