Nyhet

Starter nytt plateselskap

GAFFA.no. - alt om musikk.

Utenlandske selskaper som Brainfeeder, Warp og Young Turks har ligget i bakhodet til de involverte når Pekula Records starter opp denne høsten.

Et samarbeid mellom Erlend Mokkelbost, kjent fra band som JR Ewing, KILLL og Montée, og plateselskapet Jansen Records, som har navn som Daniel Kvammen, Death By Unga Bunga og Hajk på roosteren, har ledet til det nye plateselskapet Pekula Records.

— Idéen bak selskapet er å være en stemme for spennende ny musikk, spesielt der sjangre krysses og musikere fristiller seg fra en mer konvensjonell tankegang, skriver stifterne av plateselskapet i en pressemelding.


LES OGSÅ: Trekker alle sine artister fra festivalprogram.

Lysten til å starte Pekula Records handler for Mokkelbost om mangelen på et skikkelig apparat rundt «smal» musikk. Selskapet ønsker å gi ut plater som får folk til å både lukke og sperre opp øynene, der man i langt større grad kan eksperimentere i studio, lage ny musikk på egne premisser, og samtidig sørge for at musikken når ut til folk.

Utenlandske selskap som Brainfeeder, Warp og Young Turks skal ha ligget i bakhodet til de involverte.


Artikkelen fortsetter under videoen.

Den første utgivelsen blir Aiming For Enrike (bildet) sitt tredje album Las Napalmas, og de påfølgende singlene. Duoens siste album Segway Nation ble belønnet med fem stjerner her i GAFFA etter utgivelsen i fjor.


— En eksplosiv og fantasifull affære fremført av to musikere som har gjort seg sterkt bemerket både i og utenfor landet de siste årene. Aiming For Enrike har tatt hva to musikere kan få til sammen til et nytt nivå, noe de viser på deres hundre prosent live-innspilte tredjealbum, skriver Pekula om det kommende albumet.

LES OGSÅ: Slenger med leppa mot Kanye West.

Det loves flere utgivelser fra det nystartede plateselskapet i tiden fremover.


ANNONCE