Nyhet

GAFFA anbefaler: Ukas viktigste konserter

GAFFA.no - alt om musikk.

Dette er GAFFA-redaksjonens sterkeste live-anbefalinger denne uka.

Ny uke, nye konserter! Denne uka gleder vi oss blant annet til konsert med John Moreland i Trondheim, Punkt-festivalen i Kristiansand, improvisasjon på MIR og 10-årsjubileum med blant andre Death By Unga Bunga (bildet) på Revolver i Oslo.

LES OGSÅ: Rockelegender til Norge.


Se full liste nedenfor.

Dersom du har tips om konserter som burde nevnes i denne spalten, kan disse sendes til [email protected].

John Moreland: Avant Garden, Trondheim, 28. august


John Moreland imponerte stort da han varmet opp for Jason Isbell & the 400 Unit på Sentrum Scene i januar i år. Dagbladet skrev at det er lenge siden de har hørt en stillere forsamling når en oppvarmingsartist har spilt og at han i løpet av en halv time skrev «en sterk søknad om å bli regnet med i framtida».

Tidligere drev han med hardcore og metal, helt til Steve Earles Rich Man's War skal ha fått ham til å ta steget over til country og americana.

I kveld står han på scenen på Avant Garden i Trondheim - og i morgen kan han oppleves på Ole Bull Scene i Bergen.

KJØP: Billetter til konserten.


Ukentlig + Blow Out: MIR, Oslo, 29. august


Som det står på arrangementet på Facebook har den norske improscenen de siste årene vært velsignet med en rekke sterke stemmer fra Danmark, hvorav Signe Emmeluth er en av disse. På MIR denne uka møter hun Jon Rune Strøm, Andreas Wildhagen og Gutvik til sesongavslutning av Ukentlig og sesongåpning av Blow Out (et samarbeid mellom jazzmusikere i Oslo og Konsertforeninga, støttet av kommunen og Kulturrådet).

Samme kveld skal også Daniel Meyer Grønvold og Kyrre Laastad spille.


KJØP: Billetter i døra.

Se hele programmet til MIR her.

Punkt 2017: Kristiansand, 31. august til 2. september


Årets Punkt-festival kan skilte med Daniel Lanois som «artist in residence». Han vil holde en såkalt masterclass for musikkstudenter og andre interesserte på universitetet, i tillegg til at han på festivalens siste dag vil stå på scenen, sammen med Kyle Crane og Jim Wilson.

Rohey, Broen og Frøkedal er noen av de andre artistene som står på programmet.


KJØP: Billetter til festivalen.

Se fullt program her.

Oral Bee & Da Playboy Foundation: Rockefeller, Oslo, 1. september


Nesodden-«gangster»-rapperen Oral Bee tar med seg produksjonsteamet Da Playboy Foundation til Rockefeller på fredag. Da forventes det fest, som vanlig, med både gamle og nye norske west coast-rap-hits.

Sammen med Big Ice og Mr. Pimp-Lotion startet han Da Playboy Foundation, som har produsert musikk på over 50 amerikanske rap-utgivelser. I 2004 fikk de gullplate i USA for bidrag på Baby Bash-albumet Tha Smokin Nephew.


KJØP: Billetter til konserten.

Se hele programmet til Rockefeller/Sentrum Scene/John Dee.

Revolver 10 år: Revolver, Oslo, 1. til 3. september


Revolver er 10 år! Og det deilige bandet Pow Pow setter feiringen i gang på fredag.

Det arrangeres en rekke konserter på Revolver i hele september for å feire jubileet. På lørdag spiller The Lionheart Brothers (som har et eget 10-årsjubileum i tillegg – det er 10 år siden Dizzy Kiss kom ut!) og på søndag står Death By Unga Bunga + Rick Ashtray på scenen.


KJØP: Billetter til konserten.

Se hele konsertprogrammet til Revolver her.

SASSY 009: Parkteatret (Sunday Digestive), Oslo, 3. september


Trioen SASSY 009 lager progressiv undergrunnselektronika, i et lydbilde preget av markant bass, vokalharmonier og drømmende tverrfløyte. Gruppen består av Sunniva Lindgård, Teodora Georgijevic og Johanna Scheie Orellana og er forholdsvis fersk: De ble dannet i januar 2017 og spilte sin første konsert på Chateu Neuf samme måned.

Debut-EP-en er ventet i oktober.


KJØP: Billetter til konserten.

Se Parkteatrets program her.

Er det noen vi har glemt? Skriv gjerne hvem du gleder deg til å se på norske konsertscener denne uka i kommentarfeltet under denne artikkelen eller på Facebook-siden vår.


Full oversikt over programmene på de forskjellige scenene i Norge finner du via GAFFA LIVE.

ANNONCE