Nyhet

Bekreftet: Dio-hologrammet kommer til Oslo i desember

Den avdøde rockestjernen returnerer til scenen. Makabert eller kult?

Den avdøde rockestjernen returnerer til scenen.

I forrige uke kunne vi melde at hologrammet til rockestjernen Dio, som døde i 2010, skal ut på verdensturné denne høsten. Ifølge det amerikanske magasinet Rolling Stone sto også Norge på turnélista, men det er først i dag at også den offisielle bekreftelsen fra Oslo-spillestedet Rockefeller kommer.

Det blir dermed konsert med «Dio» og et backingband bestående av Simon Wright (AC/DC/Dio), Craig Goldy (Dio), Scott Warren (Dio) og Bjorn Englen (Quiet Riot/Yngwie Malmsteen) i Oslo 4. desember.

LES OGSÅ: Sammenligner Chris Martin med Shakespeare.

I tillegg suppleres det med livevokal fra Tim «Ripper» Owens (Judas Priest/Yngwie Malmsteen/Iced Earth).

«Unike visuelle effekter»

Showet vil også by på unike visuelle effekter, sier Jeff Pezzuti, CEO og grunnlegger av Eyellusion, som står bak produksjonen.

— Vi har til nå bare gitt Dio-fansen liten smakebit av hva de vil se på denne turnéen. Vi lager et helt nytt hologram av Ronnie og designer et fantastisk lysshow, sier han.

Artikkelen fortsetter under videoen.

Ifølge en pressemelding fra Rockefeller vil Dio-hologrammet og bandet fremføre låter som Holy Diver, Rainbow In The Dark, We Rock, King Of Rock And Roll, Black Sabbaths Neon Knights og Heaven And Hell og Rainbows Man On The Silver Mountain.

p>

LES OGSÅ: Politikeren raser mot NRK P3s musikkprofil.

Wendy Dio, som var manager gjennom hele Ronnie James Dios karriere, har hatt overoppsyn med hele «Dio Returns»-turneen.

— Ingen har noensinne vært i stand til å sette sammen et show som dette, og vi tror Ronnie smiler ned på oss når vi nå finner nye måter å dele musikken hans på til generasjoner av fans. Vi kan ikke vente med å endelig dele denne utrolige opplevelsen med fans verden rundt, uttaler hun.

Delte meninger

Etter at vi skrev om den forestående turnéen i forrige uke har kommentarfeltet på GAFFAs Facebook-side vært aktivt. Mange mener det er direkte makabert å skulle kjøre turné med en artist som har gått bort, mens andre sammenligner showet med salg av konserter på DVD.

LES OGSÅ: Lana Del Rey bekrefter utbredt fan-teori.

Ronnie James Dio ble født i 1942 og døde i 2010 etter å ha blitt rammet av kreft i magen. Gjennom en lang karriere var han frontmann i band som Black Sabbath, Elf, Rainbow, Dio og Heaven & Hell, sistnevnte sammen med Black Sabbath-medlemmene Tony Iommy og Geezer Butler de siste årene av hans liv.

Billettsalget til Oslo-showet starter 4. august klokken 10:00 via Ticketmaster.

ANNONCE