Nyhet

Faktasjekket omstridt manus til Madonna-film

Jakten på fake news er i vinden – og nå har BBC tatt sin kringkasteroppgave på alvor og faktasjekket det omstridte manuset til Madonna-filmen «Blonde Ambition».

Jakten på fake news er i vinden – og nå har BBC tatt sin kringkasteroppgave på alvor og faktasjekket det omstridte manuset til Madonna-filmen «Blonde Ambition».

Et utkast av manuset, ført i pennen av Elyse Hollander, har nemlig vært offentlig tilgjengelig – selv om det nå later til å ha være fjernet.

«Blonde Ambition»-manuset toppet også fjorårets «svarteliste» i Hollywood, over hvilke uproduserte manus 250 filmbransjefolk hadde størst tro på. Der har tidligere «Manchester By The Sea», «Spotlight», «Argo» og «The Revenant» vært å finne, ifølge Hollywood Reporter.


LES OGSÅ: Raser mot filmplaner.

At Madonna nå raser mot filmplanene, og kaller manuset for «bare løgner», er mindre en ulempe enn at Hollander lener seg tungt på Madonnas musikk – og låter som Like A Virgin, Everybody og Lucky Star.

Setter Madonna foten ned for bruken av sangene, vil prosjektet nærmest legges dødt, tror BBC. Som har tatt for seg ti punkter ved manuset – og funnet at kun to av dem er usanne:


At Madonna hadde en åpen audition for å finne låtskrivere mens hun satt i et svømmebasseng sammen med sin daværende kjæresteprodusent Jellybean – samt at Madonna stakk av med de innspilte låtene hun gjorde med bandet sitt, The Emmys.

Artikkelen fortsetter under videoen.


BBC fastslår at det meste av det Madonna sier i manuset, har hun også sagt i virkeligheten: Elyse Hollander har nemlig gjort utstrakt bruk av sjekkbare arkivklipp.

LES OGSÅ: Nå synger hun på norsk igjen.

«Forløpet er for det meste sant, men Hollander komprimerer og kondenserer hendelsene, og skaper til og med karakterer satt sammen av flere for å holde tempoet oppe», lyder BBC-dommen.


(©NTB)

ANNONCE