Nyhet

— Da sitter man igjen da, og føler seg forvirra og ubrukelig, blakk og sur

Vi har tatt en prat med Kaja Gunnufsen, som slipper ny singel i dag.

Vi har tatt en prat med Kaja Gunnufsen, som slipper ny singel og presenterer turné på norske kjøpesenter.

For et par dager siden annonserte den norske artisten Kaja Gunnufsen turné på norske kjøpesentre som vi kan følge i en ny videoserie hun har laget. Første epiode kom denne uken, og i dag slipper hun ny singel, Unik.

Vi har tatt en prat med henne om den nye singelen, om kjøpesentre, selvølgelig, og om litt annet.


Hør singelen nederst i saken.

LES OGSÅ: «Ungdommelig naivitet. Perfeksjonert».

Unik handler om at det kan virke som at alle i min generasjon (inkludert meg selv) skal følge sin drøm og selvrealisere seg selv. Jeg prøver å beskrive det antiklimakset som oppstår mellom forventninger og virkelighet. For selv om alle plutselig skal leve ut sine kreative drømmer, betyr ikke det at det er noe enklere å «få det til» av den grunn – tvert i mot. Og da sitter man igjen da, og føler seg forvirra og ubrukelig, blakk og sur, forteller hun.


Hva skiller den fra tidligere utgivelser?

— Låta ble til på en litt annen måte enn slik jeg vanligvis jobber. Dette er første gang jeg har startet med å lage et refreng, også har resten kommet siden. Sangen ble lagd på veldig kort tid, og låta er vel litt mer «popete» enn tidligere. I tillegg har jeg samarbeidet med en ny produsent, Frode Flatland. Lydbildet er derfor også litt annerledes, og vi har lekt oss med mer 80-/90-talls-referanser, som jeg digger!

Artikkelen fortsetter under bildet.

Singelcover. «Unik».


Hva er bakgrunnen for videoserien?


— Bakgrunnen er rett og slett at jeg har kjeda meg veldig mye i det siste, så da fant jeg ut at jeg ville prøve noe nytt. Jeg synes kjøpesenter er noe av den største ukulturen vi har. Det er trist, stygt, ødelegger lokalsamfunn og legger opp til at man må kjøre bil dit. Derfor har jeg alltid vært fascinert av ideen om å sette opp kulturelle prosjekter på  kjøpesentere. Det funker liksom aldri!

LES OGSÅ: Se første episode av den nye videoserien til Kaja Gunnufsen

Hva er ditt favorittkjøpesenter?


— Har ingen. Prøver så langt det lar seg gjøre å unngå dem. 

...hva med drømmespillested?

— Træna, men blir aldri booket dit :((((((((  


Hvordan er det å kombinere mammarollen med turnélivet?

— Det er king kong!


LES OGSÅ: Hør Kygos nye stjernesamarbeid.

ANNONCE