Nyhet

Avdød regissørs siste prosjekt var et samarbeid med Justin Timberlake for Netflix

Filmskaperen Jonathan Demme sto også for en rekke sterke musikkdokumentarer og videoer. Nå hyller musikerne ham.

Filmskaperen Jonathan Demme sto også for en rekke sterke musikkdokumentarer og videoer. Nå hyller musikerne ham.

Blant filmene som BBC trekker fram er Talking Heads' «Stop Making Sense» fra 1984, en konsertfilm som bygger på tre konserter fra året før.

Også på 80-tallet laget han musikkvideoen til New Orders The Perfect Kiss, så vel som «Sun City»-videoen til Artists United Against Apartheid.


Artikkelen fortsetter under videoen.

– Vi ble svært triste her borte på E Street, heter det fra Bruce Springsteen i anledning Demmes bortgang av kreft denne uken.


Demme laget flere musikkvideoer for The Boss, både til «Streets of Philadelphia», som fulgte 1993-filmen, og til «Murder Incorporated» fra greatest hitsalbumet i 1995.

Jonathan Demme laget Neil Young-dokumentaren «Heart of Gold» i 2006, og fulgte opp med flere senere Young-filmer, ifølge Ultimateclassicrock.

LES OGSÅ: David Byrnes hyllest til avdøde Jonathan Demme.


Det aller siste han gjorde på musikkdokumentarfronten skal være «Justin Timberlake + the Tennessee Kids», som viser avslutningskonserten til Timberlakes 20/20-turné i Las Vegas i 2015. Den ble kjøpt opp av Netflix allerede før den hadde premiere på filmfestivalen i Toronto i fjor, og ble sluppet på seerne i oktober.

Artikkelen fortsetter under videoen.


Passende nok ble musikkdokumentaren den aller siste filmen som Jonathan Demme hadde regi på.

(©NTB)

ANNONCE