Nyhet

Årets konserter kan bli de siste for Highasakite i bandets nåværende inkarnasjon

Ifølge VG skal det være oppbruddsstemning internt i det norske bandet.

Ifølge VG skal det være oppbruddsstemning internt i det norske bandet.

Highasakite slapp denne uka en ny singel i form av 5 Million Miles. Låta markerte ifølge bandets management et skille etter fjorårets kritikerroste album Camp Echo, og er produsert i samarbeid med Stargate.

Den norske produsentduoen har tidligere jobbet med store navn som Beyoncé, Rihanna og Coldplay.


LES OGSÅ: Samarbeider med stjerneprodusenter på ny singel.

Flere har også reagert på at vokalist Ingrid Helene Håvik (bildet) figurerer alene på promomateriell og coverbilde i forbindelse med den nye singelen. Ifølge avisen VG skal hun være den eneste av bandets fem medlemmer som har hatt noe med låta å gjøre.

Kommer til å bli forandringer


På de siste to albumene til Highasakite har bandet bestått av keyboardist Marte Eberson, gitarist Kristoffer Lo, Øystein Skar på synth og trommeslageren Trond Bersu - i tillegg til frontfiguren Håvik.

— Det kommer til å skje noen forandringer om et år eller noe sånt, kanskje rundt juletider, men ingenting akkurat nå. Alle forblir i bandet inntil videre, sier Trond Bersu til avisen.

LES OGSÅ: Her er vinnerne av GAFFA-Prisen 2016.


Ifølge VGs kilder er han det medlemmet som med størst sannsynlighet blir med vokalist Håvik videre i gruppen. Avisen har også fått tak i opplysninger som går på at Håvik ønsker å ta med seg rettighetene til merkevaren Highasakite videre som privatperson.

Flere konserter planlagt

Tidligere har de fem medlemmene vært deleiere i selskapet Highasakite DA som ble meldt oppløst 8. desember 2016.


Det er for øyeblikket annonsert 13 konserter med Highasakite i Norge det kommende året. Bandet skal etter planen også opptre hos den amerikanske talkshowkongen Conan O'Brien 2. mai.

LES OGSÅ: Deler morens reaksjon på nytt album.

O'Brien var konferansier under Nobelkonserten tilbake i desember, hvor også Highasakite sto på scenen.

LES OGSÅ: De har laget musikken til eliteserien i fotball.

ANNONCE