Nyhet

Kritikerroste Rebekka Karijord bekrefter nytt album i 2017

Hør den første smakebiten fra 'Mother Tongue' eksklusivt via GAFFA.

Rebekka Karijord har i dag annonsert sitt nye album Mother Tongue som slippes via CFK Records 27. januar 2017. Den første smakebiten fra albumet kan du høre i bunnen av artikkelen.

Albumet følger opp 2014-utgivelsen Music For Film And Theater, som ble anmeldt til fem stjerner her i GAFFA, og størsteparten av materialet ble ifølge Karijords plateselskap skrevet etter en traumatisk barnefødsel da hennes første barn ble født tre måneder for tidlig. Gjennom 11 låter tar hun for seg graviditeten og sinnet over å nesten miste sin datter.

— Jeg vet aldri hva albumene mine er før de nesten er ferdige. Det er som en underbevisst innsamlingsprosess, som å skyte piler inn i mørket og så se hvor de lander. Denne gangen var det likevel litt annerledes, uttaler Karijord i en pressemelding fra plateselskapet.


Albumet som er spilt inn i Stockholm, Oslo og Hawaii gjennom 2015 og 2016 er produsert, arrangert og mikset av Karijord med hjelp fra Elias Krantz, som tekniker, co-produsent og mikser.

GAFFA kan også by våre lesere på en aldri så liten snikpremiere på den første singelen fra albumet, Waimanalo i dag.

Waimanalo er skrevet og delvis innspilt på Hawaii og beskriver en spesiell hendelse på den usannsynlig vakre, men intense stranden Waimanalo, som ligger på Oahu. Det finnes til tider store bølger og understrømmer der. Ved hjelp av preparert, firehendig innspilt piano har jeg prøvd å skape et lydlandskap som ligner undervannsstrømmer, korallrev og bølger. Sangen er som en liten novelle som forteller om to mennesker. En av de befinner langt ute i vannet og den andre er på stranden. I et øyeblikk som tilsynelatende varer i en evighet innser personen på stranden at den andre der ute, kanskje ikke vil komme opp på overflaten, når han forsvinner inn i bølgene, sier Rebekka Karijord til GAFFA.


— Sangen forteller om depresjon, om det å måtte redde seg selv. Og om det lille, livsnødvendige mellomrommet mellom innpust og utpust.

Her kan du høre Waimanalo:


ANNONCE