Nyhet

Kan Crystal Castles sende publikum i Oslo til eventyrland uten Alice?

I morgen spiller den canadiske duoen på Rockefeller.

Når Crystal Castles i morgen gjester Rockefeller i Oslo blir det deres første konsert på norsk jord uten Alice Glass (bildet). Den tidligere så karismatiske vokalisten har ellers alltid kjennetegnet den canadiske duoen med sin utadvendte punk-attitude, som har stått i sterk kontrast til Ethan Kaths mer nerdete mannen-bak-knappene-attitude.

Med seg har Kath denne gangen den mer anonyme sangerinnen Edith Frances, som debuterte på singelen Frail og som har turnert med Crystal Castles siden de slapp albumet Amnesty(I) i begynnelsen av 2016 - et album som for øvrig ble anmeldt til fire stjerner her i GAFFA.

Da Crystal Castles sist besøkte Norge i 2013 (Bergen og Oslo) leverte de noen særdeles sterke konserter bestående av deres mildt sagt personlige blanding av synthpop, rave, dataspill-estetikk og punk.

Hva som året etter fikk duoen til å gå i oppløsning er det utallige spekulasjoner rundt. Den offisielle forklaringen kom fra Alice Glass da hun 8. oktober 2014 annonserte via Twitter at hun ville forlate Crystal Castles.

— Min kunst og selvutfoldelse har alltid vært et forsøk på å utvise oppriktighet, ærlighet og empati overfor andre. Grunnet en mengde årsaker, både profesjonelle og personlige, føler jeg ikke lenger at det er mulig med Crystal Castles, skrev hun den gangen.

Uoffisielt gikk det rykter om både et massivt misbruk av narkotika og voldsomme private uenigheter mellom Ethan Kath og Alice Glass.

I senere tid har Alice Glass lagt ut en lenger tekst på sin egen nettside om bruddet.

Så spørs det om Crystal Castles kan fungere like bra på scenen i denne omgang. Konserten har blitt flyttet fra Sentrum Scene til Rockefeller - og det er fortsatt mulig å skaffe seg billetter.

Hør Crystal Castles med den nye vokalisten Edith Frances på låta Frail her:

ANNONCE