Nyhet

Crystal Castles kansellerer turné etter anklager om voldtekt

GAFFA.no - alt om musikk.

Den tidligere frontfiguren i Crystal Castles, Alice Glass, gikk ut med anklagene mot bandkollega Ethan Kath i et innlegg på sin egen nettside. Nå har bandet kansellert alle sine planlagte konserter.

Det melder Consequence Of Sound onsdag kveld norsk tid.

Kanselleringen av 14 planlagte konsertopptredener i USA og Canada kommer i kjølvannet av den tidligere frontfigurens bekjennelser. I et innlegg på sin egen nettside skrev Alice Glass følgende:


— Momentumet skapt av mange modige kvinner som har åpnet seg om sine egne historier har inspirert meg til å endelig være mer direkte, uansett hva det måtte koste. Dette er for å selv komme meg videre, men også for andre kvinner som er eller har vært i liknende situasjoner med mannen som mishandlet meg i årevis.

LES OGSÅ: Fats Domino er død.

Glass, som var medlem i Crystal Castles fra hun dannet bandet sammen med Kath i 2006 til hun forlot det i 2014, beskrev videre i innlegget årevis med manipulasjon, kontrollering, fysisk vold, psykologisk mishandling og voldtekt.


— Han tvang meg til å ha sex med ham hvis jeg ville fortsette i bandet, og fortalte meg hele tiden hvor lett jeg var å erstatte, skriver Glass.

Artikkelen fortsetter under videoen.


Ethan Kath gikk senere ut via sin advokat med et offisielt svar på Alice Glass sitt innlegg, ifølge Pitchfork.

«Jeg er rasende og såret over de siste uttalelsene fra Alice om meg og vårt tidligere forhold. Hennes historie er ren fiksjon og jeg snakker med mine advokater om rettslige skritt. Heldigvis er det mange vitner som kan og vil bekrefte at jeg aldri mishandlet Alice.»

LES OGSÅ: Anmeldelse av nytt Jonas Alaska-album.


ANNONCE