Nyhet

Anklager tidligere bandkollega for mishandling og voldtekt

GAFFA.no - alt om musikk.

Tre år etter at hun forlot den canadiske elektropopduoen Crystal Castles, åpner låtskriver og vokalist Alice Glass seg om årsaken til bruddet.

Et stort oppgjør med seksuell trakassering pågår i Hollywood, og i kjølvannet står flere og flere kvinner frem med sine vitnemål. Et av de siste bidragene på den voksende listen kommer fra tidligere Crystal Castles-vokalist Alice Glass (bildet) gjennom et innlegg på hennes egen nettside.

— Momentumet skapt av mange modige kvinner som har åpnet seg om sine egne historier har inspirert meg til å endelig være mer direkte, uansett hva det måtte koste. Dette er for å selv komme meg videre, men også for andre kvinner som er eller har vært i liknende situasjoner med mannen som mishandlet meg i årevis, skriver hun i innlegget.


LES OGSÅ: Stort intervju med Hanne Hukkelberg.

Glass, som var medlem i Crystal Castles fra hun dannet bandet sammen med Ethan Kath i 2006 til hun forlot det i 2014, forteller i innlegget om årevis med manipulasjon, kontrollering, fysisk vold, psykologisk mishandling og voldtekt.

— Han tvang meg til å ha sex med ham hvis jeg ville fortsette i bandet, og fortalte meg hele tiden hvor lett jeg var å erstatte, skriver Glass.


Artikkelen fortsetter under videoen.

Da Glass forlot bandet i 2014, var den offisielle begrunnelsen at en rekke profesjonelle og personlige årsaker gjorde det umulig for Glass å utfolde seg og utvikle sin kunst på den måten hun ønsket gjennom Crystal Castles. I ettertid har det tilsynelatende vært en sur tone mellom bandmedlemmene.


I 2015 hevdet Kath at Glass urettmessig hadde fått æren for sanger han hadde skrevet og at Glass heller ikke var med på mange av bandets mest populære sanger.

LES OGSÅ: Aksjonerer mot kulturministeren.

— Bare så det er sagt skrev jeg nesten alle tekstene i mitt tidligere band og også de fleste melodiene. Jeg var en av grunnleggerne av bandet og formet sounden og estetikken fra begynnelsen av, svarte Glass på Twitter, før hun konstanterte følgende:


— Det er slike manipulative utsagn som bekrefter at jeg gjorde rett i å forlate bandet.

OPPDATERING: Ethan Kath har via sin advokat gått ut med et offisielt svar på Alice Glass sitt innlegg, skriver Pitchfork:

«Jeg er rasende og såret over de siste uttalelsene fra Alice om meg og vårt tidligere forhold. Hennes historie er ren fiksjon og jeg snakker med mine advokater om rettslige skritt. Heldigvis er det mange vitner som kan og vil bekrefte at jeg aldri mishandlet Alice.»


ANNONCE