Nyhet

Norske artister får unike muligheter til å vise seg frem for internasjonale plateselskap under Trondheim Calling

Showcase-festivalen lanserer nytt konsept.

Trondheim Calling har gjennom årene vokst til å bli en av Norges største showcasefestivaler og musikkonferanser. Festivalen som trakk over 6.000 gjester i år, har som målsetning å presentere og diskutere ny norsk musikk, og da festivalen i september annonserte de første 10 artistene til 2017-programmet var det mange kjente navn å finne på listen.

Siden har det kommet flere store slipp fra festivalen - senest for to uker siden.

I dag melder arrangørene bak festivalen at de lanserer konseptet Norway Calling - hvor syv norske artister får mulighet til å komme i kontakt med flere internasjonale plateselskaper som Bella Union, Play It Again Sam og Rough Trade Records, samt radiostasjonene Amazing og Flux FM.


De norske artistene som deltar er Ágy, Dreamarcher, Elsa & Emilie, Ludvig Moon, Henrik The Artist, Frøder og Hajk (bildet).

Alle artistene som deltar på Norway Calling spiller to konserter i festivalens kveldsprogram, og de internasjonale gjestene til festivalen forplikter seg dessuten til å se artistene live og gi tilbakemeldinger i etterkant.

— Vi håper at Norway Calling vil bidra til å synliggjøre flere eksport-klare norske band for internasjonale aktører. Mange norske selskap har vist stor interesse i at vi fant på noe nytt som dette, sier festivalens bookingsjef Markus Sletten i en kommentar.


Under Norway Calling, som altså går av stabelen under Trondheim Calling fredag 3. februar, vil de syv artistene alene eller sammen med sine respektive managere gjennomføre en muntlig tre minutter lang pitch om seg selv foran de 30 tilreisende internasjonale selskapene. 

I etterkant av pitchen får de utvalgte artistene mulighet til å gjennomføre 20 minutters en-til-en møter med utvalgte internasjonale aktører, før et lyttepanel bestående av blant annet Simon Raymonde fra plateselskapet Bella Union (John Grant, Fleet Foxes), Paul Jones fra plateselskapet Rough Trade Records (Warpaint, Alabama Shakes) og Melanie Golin fra den tyske radiostasjonen Flux FM skal gi tilbakemeldinger på artistenes låter foran konferanse-publikummet.

Trondheim Calling skal med neste års festival utvide både i tid og rom. Det blir fullt konsert- og konferanseprogram allerede fra torsdag 2. februar til lørdag 4. februar. Og i tillegg til de eksisterende scenene på Solsiden og Brattøra skal Trondheims største vinterhage lages inne på Olavshallen.


Billettsalget til festivalen er allerede i gang. Kjøp dine billetter via GAFFA LIVE.

ANNONCE