Nyhet

Bob Dylan kommer ikke til Sverige for å motta Nobels litteraturpris

Det opplyser Svenska Akademien i en pressemelding.

Det er en drøy måned siden det ble klart at Bob Dylan har vunnet årets nobelpris i litteratur

Det tok lang tid for han uttalte seg om prisen, og mange begynte å lure på om han aldri kom til å gjøre det. Til slutt kommenterte han det, dog, i et intervju med Telegraph. Han sa den gang at han ville delta på seremonien, hvis det var mulig, men nå viser det seg at han ikke kommer likevel.

Svenska Akademien har kommet med følgende offisielle uttalelse:


"I går kveld fikk Svenska Akademien et personlig brev fra Bob Dylan der han forklarer at han ikke har mulighet til å komme til Stockholm i desember for å motta nobelprisen i litteratur. Han ønsker at han kunne tatt den imot personlig,men andre forpliktelser gjør det dessverre umulig. Han understreket at han kjenner seg utrolig hedret av Nobelprisen.

Svenska Akademien respekterer Bob Dylans beslutning. At en nobelprisvinner ikke kan reise til Stockholm for å ta imot prisen er uvanlig, men ikke eksepsjonelt. I senare tid har flere prisvinnere takket nei til prisseremonien av ulike årsaker, som Doris Lessing, Harold Pinter og Elfriede Jelinek. Utmerkelsen er likevel deres, slik den nå tilhører Bob Dylan.

Vi ser frem mot Bob Dylans nobelforelesning, som han må holde – det er det eneste kravet – innen seks måneder etter 10. desember 2016."


Svenska Akademien sier videre at det kommer mer informasjon fredag 18 november.

ANNONCE