Nyhet

GAFFA anbefaler: Ukas viktigste konserter

Simple Plan, Quilt og Fat White Family er blant våre sterkeste live-anbefalinger denne uka.

Bakrusen etter 17. mai har lagt seg, og det er på tide å varme opp både nakke og føtter før festivalsommeren. Denne uka kan man blant annet oppleve litt god gammeldags drittunge-punk fra Simple Plan, få røff behandling av Fat White Family eller sjekke ut fine Quilt i intime omgivelser på Internasjonalen.

For ikke å glemme at svenske Dead By April er på turné i landet, og blir å finne på scener i både Oslo, Bergen og Stavanger.

Her er GAFFA-redaksjonens konsertanbefalinger for de neste syv dagene!


Har du tips om konserter som burde vært nevnt i denne spalten kan disse sendes til [email protected].

Simple Plan: Rockefeller, Oslo 24. mai

Canadiske Simple Plan har siden debutalbumet No Pads, No Helmets... Just Balls i 2002 vært premissleverandører av noe av den samme punkrocken som gjorde band som Blink-182, Sum 41 og Good Charlotte enormt populære rundt årtusenskiftet. Og de fortsetter også å gi ut skiver med jevne mellomrom.


Deres femte album Taking One For The Team ble sluppet senest i februar, og fansen kan nok vente seg både gamle og nye favoritter under deres relativt sjeldne norgesbesøk tirsdag kveld.

Quilt: Internasjonalen, Oslo 25. mai


Quilt slapp tidligere i år tredjealbumet Plaza, og vi har rukket å forelske oss helt i låta Roller den siste tiden. Boston-gruppa spiller en mix av psych-pop og folk, og fortjener definitivt et stort publikum når de inntar Internasjonalen på Youngstorget denne uka.

Hør Roller her:


Fat White Family: Parkteatret, Oslo 26. mai

Én ting er sikkert; man vet aldri hva man får på en konsert med Fat White Family. Da bandet spilte på Øyafestivalen i fjor sommer skrev vår anmelder blant annet følgende:

"Vokalist Lias Saoudi går frem og tilbake, skriker og synger om hverandre, har en øl i hånda omtrent hele tiden, den andre hånda ofte nede i buksa, og i bar overkropp etter første låt. Likhetstrekkene mellom dem og Pete Dohertys The Libertines er åpenbare, både hva angår scenetilstedeværelse og det kontroversielle. Men selv om det er en del ytre faktorer som har gjort Fat White Family kjente, og ikke nødvendigvis musikken, er musikken deres også interessant."


Du kan lese hele anmeldelsen her, og se frem til en uforutsigbar aften med bandet på Parkteatret senere i uken.

Bombus: Hulen, Bergen 26. mai


Svenskene i Bombus er aktuelle med albumet Repeat Until Death, og kommer nok garantert til å skape bra med kaos i det gamle bomberommet på Høyden i Bergen. I fjor sommer spilte de blant annet på Download Festival i England - selve mekkaet for metal-fansen - og nå kan man altså se dem på intime Hulen.

Er du fan av scandirock med en liten dæsj Sabbath, Metallica og Motörhead? Da bør du ikke gå glipp av en konsert med denne gjengen!


Dead By April, Vulkan Arena Oslo 26. mai

Trenger du en dose melodisk death metal med vakre, melodiøse vokallinjer? Da står göteborgsbandet Dead By April til tjeneste. Denne uka er bandet på norgesturné, og du kan blant annet sjekke ut selve premieren på Vulkan Arena torsdag kveld.

Dead By April spiller også på Garage i Bergen 27. mai og Folken i Stavanger 28. mai.

Er det noen vi har glemt? Skriv gjerne hvem DU gleder deg til å se på norske konsertscener denne uka i kommentarfeltet under denne artikkelen eller på Facebook-siden vår!


Full oversikt over programmene på de forskjellige scenene i Norge finner du via GAFFA LIVE.


ANNONCE