Nyhet

Tre nye til Roskilde Festival

Festivalen byr på litt for enhver smak i dagens slipp.

Roskilde Festival har allerede fått på plass noen navn til sommerens festival på Dyrskuepladsen. Det er tidligere klart at Arctic Monkeys, Deerhunter, Haim og Major Lazer er noen av dem som skal stå for underholdningen på skandinavias største utendørsfestival, og i løpet av dagen i dag kunne arrangørene dryppe ut enda flere navn.

Danske Hymns From Nineveh beskrives som "spirituell folkpop med fengende låter", mens de svenske tungrockerne i Bombus sammenlignes med andre skandinaviske rockenavn som Kvelertak og Ghost.

Bombus kan lett bli et av årets rockhøydepunkter på festivalen, sier booker Stefan Gejsing. De er klassisk og muskuløs hardrock med en forkjærlighet for tunge spor og punkete energi. Jeg tror de har et potensiale internasjonalt på samme måte som Kvelertak, At The Gates, Ghost og Grave før dem.


Dagens siste navn ble klart like før kl 13. Jenny Wilson (bildet) er nominert til hele syv priser under svenskenes Grammis-utdeling, som går av stabelen i midten av neste måned, etter fjorårets utgivelse Demand The Impossible.

Jenny Wilson er på vei mot nye høyder. Hennes siste album er som et kamprop, og jeg tviler ikke på at det kommer til å smitte over på publikum under hennes konsert på Dyrskuepladsen. Personlig synes jeg hun er en av Sveriges beste artister akkurat nå, avslutter festivalens booker.

Roskilde Festival arrangeres i tidsrommet 29. juni til 6. juli, og festivalpassene er allerede lagt ut for salg.


ANNONCE