Nyhet

Den kjente amerikanske bassisten Rob Wasserman er død

Bassisten samarbeidet med artister som Lou Reed, Elvis Costello og Brian Wilson gjennom en lang og innholdsrik karriere.

Rob Wasserman er død. Det bekrefter hans bandkompis i RatDog og mangeårige samarbeidspartner Bob Weir via sin offisielle Twitter-konto:


Bassisten hadde en lang og innholdsrik karriere, og i tillegg til hans arbeid med RatDog og hans egen albumtrilogi bestående av Solo (1983), Duets (1988) og Trios (1994) samarbeidet han med en lang rekke kjente musikere gjennom årenes løp. Han kan blant annet høres på de kritikkerroste Lou Reed-albumene New York og Magic and Loss - og var også involvert i innspillingen av albumet som ble Lou Reeds svanesang, nemlig Metallica-samarbeidet Lulu fra 2011.

Han jobbet også med Elvis Costello, Ani Di Franco, Brian Wilson, Rickie Lee Jones, Jerry Garcia, Van Morrison, Neil Young, Jackson Browne og Laurie Anderson.

Det er på nåværende tidspunkt ikke kjent hva som var årsaken til dødsfallet, men ifølge nettstedet Jambase skal den amerikanske bassisten nylig ha blitt innlagt på sykehus.

ANNONCE