Nyhet

4 kjappe med singelaktuelle Chain Wallet

Bergensbandet varmer opp fansen før høstens debutalbum.

Bergensbandet Chain Wallet (bildet) har lenge vært en favoritt her i redaksjonen, og vi anmeldte blant annet konserten deres på Øyafestivalen i fjor sommer til fire stjerner. Mye har skjedd siden den gang. Nylig skrev bandet kontrakt med Jansen Plateproduksjon, og debutalbumet er ventet til høsten.

I dag slipper bandet låta Muted Colours, som du kan høre i bunnen av artikkelen. Først noen spørsmål til trioen:

Grattis med ny låt! Hva handler den om?


— Tusen takk, GAFFA! Akkurat denne låten er en slags kommentar på generasjonen vår. Samtidig er den en beretning om en konkret fyr som presses ned av sine egne enorme ambisjoner. Han skulle ønske at livet så litt annerledes ut, for å si det sånn. Vi kan også røpe at det kommer en ganske skamløs video til låta, filmet på det billige og noe utdaterte formatet VHS.

Hvordan går arbeidet med det kommende albumet?

— Alle låtene er ferdig spilt inn! Noen fine, mange kule. I dag skal vi faktisk opp i studio og mikse albumet helt ferdig. Deretter blir det litt mastring, og så…. BAAAAM! Så har man jo alt dette med artwork etc. Akkurat nå holder designeren vår på med å mekke et veldig tøft kassett-cover.


Dere spiller på Bergenfest lørdag. Hvilke andre planer har dere denne sommeren?

— Åhå, Bergenfest kommer til å bli så drøyt! Mellom oss; vi skal prøve ut noen nye låter fra albumet, og ta folk med på en reise i chorus-befengte drømmer. Etterpå tar vi turen til Tyskland, for å spille på en kul festival. Dere må komme og se oss på Piknik i Parken! Mot slutten av sommeren skal vi returnere til Oslo for å spille nok en konsert.

Hvis dere i teorien kunne samarbeidet med en hvilken som helst artist eller band, hvem ville dere valgt?


— Vi håper jo selvfølgelig at Drake oppdager låta vår på SoundCloud, for så, som han jo ofte gjør, legge ned et vers over den. Da tar det av! Ellers hadde det jo vært kjekt å ha Kate Bush med på en låt. Hun har noe mystisk og utenomjordisk ved seg, samtidig som hun har en voldsom tilstedeværelse. Vi skulle nok ønske vi var like ikoniske som Kate Bush.

Hør den første singelen fra Chain Wallets kommende debutalbum her:


ANNONCE