Nyhet

Gir seg i AC/DC etter årets USA-turné

Kommer det australske rockebandet til å fortsette som Angus Young & Friends?

Bassist Cliff Williams (til venstre i bildet) har bekreftet overfor Gulfshore Life at han gir seg i AC/DC etter bandets siste turnédatoer i USA i august og september.

— Det har vært det eneste jeg har visst om i 40 år, men etter denne turnéen slutter jeg å dra på turné og spille inn musikk. Etter å ha mistet Malcolm, oppstyret rundt Phil og nå dette med Brian, det har forandret seg. Magefølelsen forteller meg at dette er det rette å gjøre, sier han i intervjuet.

66 år gamle Williams har vært en del av det australske rockebandet siden 1977, og når han nå slutter i bandet er det altså kun gitarist Angus Young som er tilbake etter at rytmegitarist og storebror Malcolm Young i 2014 måtte legge inn årene i bandet på grunn av helseproblemer, og trommis Phil Rudd noen måneder senere havnet i retten for å ha kommet med drapstrusler og for oppbevaring av narkotika.


Den siste spikeren i kista for mange har vært at vokalist Brian Johnson fikk beskjed av legene om å slutte å turnere med umiddelbar virkning tidligere i år, noe som resulterte i at USA-datoene som bandet skal ta opp igjen i august og september i første omgang måtte kanselleres, og at Guns N' Roses-vokalist Axl Rose steppet inn som frontmann under bandets konserter i Europa denne sommeren.

Så spørs det om bassistens avgang blir slutten på AC/DC eller om Angus Young kommer til å kjøre bandet videre som dets eneste opprinnelige medlem. Axl Rose skal i alle fall ha ytret ønske om å spille mer med bandet.

AC/DC har gitt ut 18 ordinære studioalbum gjennom årenes løp, hvor Back In Black fra 1980 (den første skiven med Johnson bak mikrofonen) er blant tidenes mest solgte på verdensbasis, med estimerte salgstall på over femti millioner eksemplarer.


Deres siste album Rock Or Bust ble gitt ut sent i 2014 og bandet var sist innom Norge i fjor sommer da de spilte en utsolgt konsert på Valle Hovin i Oslo. Konserten ble anmeldt til fem stjerner her i GAFFA.

Se AC/DC fremføre Back In Black her:


ANNONCE