Nyhet

Seigmen tilbake til Slottsfjell denne sommeren

Gjester festivalen for første gang siden 2012.

Seigmen (bildet) opptrer på Slottsfjell i Tønsberg denne sommeren. Bandet som i fjor gjorde albumcomeback med Enola (seks stjerner her i GAFFA) og spilte for fulle hus landet rundt i kjølvannet av utgivelsen er altså klare for festivalsesongen 2016 også.

Vi tok en prat med vokalist Alex Møklebust i anledning den gledelige nyheten. Han kunne fortelle om både det spesielle forholdet bandet har til hjembyfestivalen, samt planer om relansering av bandets tidlige album på vinyl.

Hva slags forhold har dere i Seigmen til festivalen?


— Slottsfjell er jo Tønsbergs stolthet. En fantastisk festival midt i byen. Første gangen vi spilte på festivalen var i 2006. Det gjode et stort inntrykk på oss. Det var en magisk kveld vi aldri vil glemme. På 90-tallet fant vi det vanskelig å spille i vår egen by. Vet ikke hvorfor, men alt dette snudde denne dagen. Denne kvelden var helt avgjørende for bandets fremtid. Det var denne ferstivalen som fikk oss til å skrive ny musikk.

Vi regner med dere ikke skal være veldig aktive i 2016 siden dere var overalt i 2015?

— 2015 ble mer enn vi hadde håpet på. Utsolgt turné, førsteplass på VG-lista og anmeldelser fra 1 til 6 på terningen etter 18 år. Identisk med slik det var på 90-tallet. Det ga mersmak. Nå har vi bestemt oss for noen festivaler og mulige klubbjobber til høsten. Vi slipper noen outtakes og ryktene sier at gamle album kommer på vinyl. Så får vi se hva som skjer i øvingslokalet utover våren.


Hvorfor velger dere Slottsfjell?

— Vi avsluttet 10-årsjubiléet til Slottsfjell i 2012. I år vil vi feire at festivalen har utvidet fra tre til fire dager. Det er denne ekstra dagen vi avslutter på toppen av fjellet. Tror det blir noe helt spesielt.

Slottsfjell har ellers sikret seg sterke navn som Susanne Sundfør, Jaa9 & OnklP, John Grant, Lars Vaular, Karpe Diem, Todd Terje & The Olsens, Daniel Kvammen, The 1975, Action Bronson, Wolf Alice og Silvana Imam til sommerens utgave av festivalen.


Festivalen arrangeres 13. - 16. juli, og du finner billetter på GAFFA LIVE.

ANNONCE