Nyhet

GAFFA anbefaler: Ukas viktigste konserter

Susanne Sundfør i Oslo Spektrum, Bishop Nehru på John Dee og Samfundet og festivalen Vill Vill Vest i Bergen er blant våre sterkeste live-anbefalinger denne uka!

Tradisjonen tro, kommer vi igjen med anbefalinger til konserter vi synes våre lesere bør få med seg. Høsten kommer snikende innpå oss og vi er mer klare for deilig musikk nå enn på lenge.

Det skjer spennende ting over hele landet, men vi plukket ut noen godbiter fra storbyene. I Bergen går festivalen Vill Vill Vest av stabelen og det blir mye kult å få med seg der. Byen mellom de syv fjell kan også by på intimkonsert med Alibiet. I Oslo oppleve blant andre Susanne Sundfør og Bishop Nehru. Seigmen skal bergta Stavanger og Sløtface skal få alle på Samfundet til å riste stumpen løs til en god dose punkrock. Litt av en uke synes nå vi.

Her er GAFFA-redaksjonens konsertanbefalinger for de neste syv dagene!


Har du tips om konserter som burde vært nevnt i denne spalten kan disse sendes til [email protected].

Alibiet: Lille Ole Bull, Bergen 13. september

Alibiet spilte på den lille DnB-scenen under sommerens Bergenfest og imponerte nok mange i publikum med sine flotte låter. Trioen, som består av sangerinnen Maylen Rusti, Ole Gunnar Eikeland (som har vært turnémusiker for Blood Command, samt har en gryende karriere med sitt nye prosjekt, Divisjonen, å vise til) og Eirik Utne, lanserte den lovende låta Aleine i fjor, og vi venter spent på nytt materiale fra denne gjengen.


Kanskje får du en smakebit på Lille Ole Bull denne kvelden?

Bishop Nehru: John Dee, Oslo 13. september


Den amerikanske rapperen og produsenten Bishop Nehru gjør sin første konsert i Norge denne kvelden, og publikum kan vente seg materiale både fra den flotte 2013-mixtapen Nehruvia (som inneholdt samarbeid med Madlib og DJ Premier) samt nyere materiale fra Magic 19.

Ukas obligatoriske hiphop-gig? Vi tror det!

Bishop Nehru spiller også på Blæst / Brukbar i Trondheim 14. oktober.

Jenny Hval: Vulkan Arena, Oslo 14. september


Jenny Hval er et multitalent, hun er nemlig ikke bare vokalist, men også komponist, tekstforfatter og skribent. Musikken hennes er usedvanlig spennende og du lever deg raskt inn i hennes fantastiske musikkunivers. Denne kvelden blir også første mulighet til å få en lytt på materialet fra hennes kommende album Blood Bitch.


Konserten til Jenny Hval er en del av Ultimafestivalen.

Deerhoof: Blå, Oslo 14. september


Deerhoof er tilbake med sine vindskeive gitarriff og ville rytmeskift. Vi fikk med oss konserten deres på Landmark i Bergen for drøyt to år siden og lot oss imponere. Nå er bandet attpåtil aktuelle med albumet The Magic.

Ikke gå glipp av Deerhoof på Blå denne uka.


Vill Vill Vest: Diverse scener, Bergen 15. og 16. september

Vill Vill Vest er en bransjefestival som har mye bra musikk å by på i løpet av de to dagene. Hester V75 er bergens nye store stolhet innen hiphop-undergrunnen. Disse gutta er fershe live og har et deilig utrykk. Electric Eye er også vært å få med seg, de har fått mye skryt, og låta deres Mercury Rise er jo helt fantastisk.

Er du glad i litt hardere musikk, blir Ondt Blod å se på programmet. Punkbandet fra Kirkenes spiller sist på scenen Garage den 15. septamber.


Enda en fett hiphop-gruppe er Dårlig Vane. Det er noe med Bergen, og det å utvikle gode og fete hiphop-navn. Disse fortjener absolutt mer oppmerksomhet.

Sjekk ut komplett program for festivalen her.


Sløtface: Samfundet, Trondheim 16. september

Sløtface er et skittent, indieskranglete poppunk-band fra Stavanger. De har fengende og dansbare låter inspirert av britisk pop-rock og new-wave med det upolerte og ærlige utrykket inntakt.

Klare for å danse stumpen av dere? Da bør du sjekke ut Sløtface på Samfundet denne kvelden.

Seigmen: Folken, Stavanger 16. september


Disse gutta vet å underholde og sceneshowet er aldri kjedelig. Dette er menn i sin beste alder som digger rock og vet hva de holder på med. De har en usedvanlig kul gitarist ikledd helsetrøye som flørter med publikum og vokalisten Alex Møklebust er en stødig fyr som kan bære showet alene. Vi opplevde dem sist på Slottsfjell i sommer, og da var de helt rå på scenen.


Alle rockeglade mennesker i Stavanger bør kjenne sin besøkelsestid når Seigmen er i byen.

Susanne Sundfør: Spektrum Arena, Oslo 17. september


Dama som får alle til å måpe, alt hun gjør er rett og slett genialt. Susanne Sundfør perfeksjonerer alt til fingerspissene og dettte vil nok merkes når hun denne uka inntar Oslos konsertstorstue Spektrum. Det blir garantert ingen ubehagelige overraskelser her, kun en fantstisk kunstner som lever seg inn i låtene og gir alt hun har.

Dette blir en fantastisk helaften, folkens.


Er det noen vi har glemt? Skriv gjerne hvem DU gleder deg til å se på norske konsertscener denne uka i kommentarfeltet under denne artikkelen eller på Facebook-siden vår!

Full oversikt over programmene på de forskjellige scenene i Norge finner du via GAFFA LIVE.

ANNONCE