Nyhet

LCD Soundsystem og Tame Impala til Roskilde

21 nye navn tilføyet programmet til den danske festivalen i dag.

Roskilde Festival fortsetter å imponere med bookingen i år. Nå er det klart at gjenforente LCD Soundsystem (bildet) spiller på festivalen denne sommeren. Det samme gjør Tame Impala som i neste måned opptrer på Sentrum Scene i Oslo - en konsert som har vært utsolgt i lang tid.

LCD Soundsystem-gjenforeningen kom nesten ut av det blå, og vi turte faktisk ikke å tro på de første ryktene som dukket opp. Men nå er det en realitet, og dermed gleder vi oss til at de skal spille på den Orange Scene en sen kveld til sommeren, sier festivalens programsjef Anders Wahrén i en pressemelding.

Han har stor tro på at gruppen har funnet tilbake til gleden og spillelysten siden avskjedskonserten i Madison Square Garden i New York for fem år siden.


— I motsetning til mange andre band som gjenforenes, ga LCD Soundsystem seg da de nesten ikke kunne bli bedre eller oppleve mer suksess. Nå vender de tilbake med både konserter og et nytt album, og det har overbevist oss om at de nok skal gjenfinne gleden og spillelysten og dermed innfri de skyhøye forventningene i 2016.

Blant de 21 nye artistene og bandene som ble føyet til festivalens program i dag finner vi også norske Kvelertak, som tidligere i dag også ble bekreftet til sommerens utgave av Øya i Oslo, og Destroyer, som også spiller på Piknik I Parken i Oslo før han dukker opp på Dyrskuepladsen utenfor Roskilde by i juli.

— Tro det eller ei, men vår første festivalopptreden var på Roskilde i 2009 (et helt år før debutalbumet vårt kom ut). Vi spilte på en demoscene foran 3.000 mennesker, og det var første gang vi fikk oppleve rushet det er å spille foran det ville og dedikerte publikumet som du møter på Roskilde. Siden den gang har dette blitt vår absolutte favorittfestival, og et av høydepunktene i karrieren vår er konserten vi spilte på Arenascenen for noen år siden. Vi kan knapt vente med å returnere med et nytt album under armen, og jeg er sikker på at det kommer til å bli vårt beste show så langt, sier Erlend Hjelvik i Kvelertak.


I tillegg til LCD Soundsystem, Tame Impala, Kvelertak og Destroyer finner vi , Ghost, S!vas, Birdy Nam Nam, Chvrches, DJ Paypal, First Hate, Floating Points, Frank Carter & The Rattlesnakes, Gaye Su Akyol, Klub 27, The Minds Of 99, Palace Winter, Protomartyr, Recondite, Savages og Tal National i dagens meget interessante artistslipp.

Arrangørene bak Roskilde Festival bekreftet allerede før jul at store navn som PJ Harvey, Tenacious D, New Order, Red Hot Chili Peppers, Wiz Khalifa og norske AURORA kommer til å opptre under sommerens utgave av festivalen.

Roskilde Festival finner sted fra 25. juni til 2. juli 2016. Billettene ble lagt ut for salg i desember.


Finn billetter via GAFFA LIVE.

Da er det bare å glede seg til sommeren og et gjenhør med denne:


ANNONCE