Nyhet

LCD Soundsystem med eksklusiv festivalkonsert i Norge

Den gjenforente New York-gruppen opptrer på Quartfestivalen i Kristiansand denne sommeren.

Tidligere denne uken kom nyheten om at LCD Soundsystem, ledet an av James Murphy (bildet), skal spille under sommerens Roskilde Festival i Danmark. Nå er det klart at New York-gruppen også kommer til Norge denne sommeren. I dag ble nemlig LCD Soundsystem annonsert til Quartfestivalen 2016.

— Det var jo nesten utenkelig at LCD Soundsystem noen gang skulle gjenforenes, og at de velger oss som et av stedene på deres sommerturné føles en anelse eksklusivt. Få band definerer lyden av festivalen vår på samme som nettopp dem, sier bookingansvarlig Toffen Gunnufsen i en kommentar.

I år er det 25 år siden Quartfestivalen først så dagens lys i Kristiansand. Det feires med et midlertidig comeback 28. og 29. juni. Ifølge arrangørene blir det en engangshendelse.


Festivalen var definitivt landets viktigste gjennom store deler av 90-tallet og begynnelsen av 00-tallet.

På den lange listen over artister som besøkte Odderøya i disse årene finner vi blant andre David Bowie, Blur, Nick Cave & The Bad Seeds, Rage Against The Machine, Green Day, Morrissey, Beck, Nas, The White Stripes, Franz Ferdinand, Foo Fighters, Daft Punk, Muse, Kanye West, Depeche Mode, Coldplay og Björk.

Hittil er også Underworld, Basement Jaxx, Bob Hund, Mercury Rev og Leftfield bekreftet til sommerens utgave av Quartfestivalen.


Les mer om Quartfestivalen i GAFFAs Festivalguide.

ANNONCE