Nyhet

Årets norske nykommer: Fay Wildhagen

— Nå skal jeg sette meg i sofaen og ta meg en bolle.

2015 var året da Fay Wildhagen slapp sitt første album Snow. Det har fått gode anmeldelser, blant annet fem stjerner her i GAFFA, og ikke minst en utrolig god respons fra publikum.

Etter å ha mottatt GAFFA-Prisen 2015 i kategorien for årets norske nykommer sier hun at det å gi ut plate har vært det største hun har oppnådd i løpet av sine 21 år.

— Det er utrolig merkelig å høre gjennom plata i ettertid og forestille seg hvor mye arbeid, svette og tårer som ligger bak hvert eneste sekund. Det er nesten vanskelig å forstå at den faktisk er ute og at fremmede har den hjemme hos seg, hvertfall at de tar seg tid til å hører på den!


Wildhagen beskriver musikkåret 2015 som hektisk, fylt opp med konserter og hardt arbeid.

— Vi har spilt nesten 100 konserter i året som har gått med like mange reisedøgn. Tiden har gått utrolig fort og det er sprøtt å tenke på alle milene vi har lagt bak oss og hvor mange fine folk vi har møtt og fått spille for.

Fay er nå klar for ferie og kjenner at det ikke frister så mye å reise noe sted med det første. Hun føler seg rett å slett ferdig utspilt for året.


— Det blir godt å hvile litt og være i Oslo. Jeg har lyst til å sitte hjemme i sofaen og spise noen boller og slappe av, ler hun.

Roskilde og Øya

Fay turnerte med Mew i Norden, hadde sin første store klubbturné i Norge og spilte et stort knippe festivaler i året som gikk. Wildhagen besøkte blant annet Roskilde, Reeperbahn i Hamburg, Slottsfjell, Vinjerock og Trænafestivalen.


Det å spille på Roskilde var en helt annerledes opplevelse for henne.

— Det var som å gå inn i et eget univers med camper så langt øyet kunne se. Jeg følte jeg var ett "nobody" i den store folkemengden noe som egentlig var litt digg og spennende. Det var først og fremst utrolig stas å få være en del av et så stort sirkus av en helt ny dimensjon og størrelse.

Hun fikk også spille på hovedscenen på Øyafestivalen senere på sommeren, noe hun synes er helt absurd å tenke på.


— Det var litt skummelt å spille Øya, hvor jeg år etter år har vært publikummer og sett mine egne helter. Det at jeg en dag skulle stå på hovedscena på hjemmebane virket helt livsfjærnt og jeg husker jeg fikk panikk da jeg fikk vite det. Det var en en tillitserklæring fra Øya som jeg tok veldig alvorlig. Jeg husker jeg ringte manageren min, frika ut og spurte om det var mulig å bytte til en mindre scene, men hun bare lo av meg, mimrer Fay og ler.

Årets nykommer

Fay synes det er en ære at hun har blitt stemt frem til årets norske nykommer av GAFFAs lesere, og det er noe hun ikke tar for gitt. Hun sammenligner prisen med å ha gått i dagesvis over Jotunheimen med tørre brødsmuler i våte sko og endelig ha kommet til den siste hytta for så å få en dampende viltgryte og tørre sokker. Hun er dypt rørt over å få prisen på tampen av året og takker alle som har stemt.


I 2016 ligger fokuset på å skrive ny musikk og gjøre ting som gjør henne lykkelig; gå turer, kose med katten og sove i egen seng. Wildhagen gleder seg også til å fortsette liveeventyret i det kommende året.

ANNONCE