Nyhet

Får vi høre et nytt Wilco-album i år?

Jeff Tweedy avslører at bandet har et nytt album på vei.

Under et ferskt intervju med den britiske avisen The Guardian - hvor hovedfokuset ligger på Donald Trump - har Wilcos Jeff Tweedy avslørt at bandet også har et nytt album på vei. Selv om tittelen på albumet foreløpig er ukjent er det klart at det blir utgivelse i 2016, dersom vi skal tro vokalisten og hovedlåtskriveren i bandet.

Sist sommer overrasket Wilco alle da de slapp albumet Star Wars gratis på nett uten forvarsel. Dette var bandets første album på fire år, og vår anmelder var svært begeistret over platen.

— Da bandet spilte albumet i sin helhet under Pitchfork-festivalen samme dag som det ble gitt ut, var det med en påfallende letthet, mye energi og spilleglede. Denne lette, overskuddspregete stemningen preger også platen. Den kan virke noe enkel ved første lytt, men den er full av små støydetaljer og leken spilling, og den vokser definitivt ved flere gjennomlyttinger, skrev GAFFAs Ellen Lund i sin omtale.

Les resten av anmeldelsen her.

Det blir flere muligheter til å se Wilco i Norge dette året. Til sommeren spiller det amerikanske bandet både på Bergenfest i Bergen og Norwegian Wood i Oslo. De kan dessuten oppleves i mer intim setting på Sentrum Scene i Oslo 3. november.

Les mer om sommerens norske og utenlandske festivaler i GAFFAs Festivalguide.

ANNONCE