Nyhet

17 år gamle Sval skriver låter som bygger på relasjoner og følelser

Vi har snakket med den tidligere MGP Junior-vinneren Sval Rosenløw Eeg, som slipper debutalbumet 'Mellom Oss' i dag.

Vi møter den jordnære 17-åringen Sval Rosenløw Eeg (bildet) på en café i Oslo. Hun er blitt en voksen jente, det er nesten rart å tenke på at det er fem år siden hun vant Melodi Grand Prix Junior.

I dag slipper hun endelig debutalbumet Mellom Oss, og i kveld varmer hun opp for Isac Elliot i Oslo Spektrum.

— Jeg skriver låter om relasjoner og hvordan jeg oppfører meg ovenfor folk. Det er mye kjærlighetssanger, uten at jeg er super-opptatt av kjærlighet. Selv om jeg forstår at det oppfattes slikt, sier hun.


En privat person som utrykker seg gjennom musikken

Egentlig ser hun på seg selv som en privat person, en som ikke deler så mye om seg selv, men sangene hennes er samtidig både åpne og ærlige.

Hun synes Mellom Oss er en bra tittel siden den viser litt andre sider av henne.


— Jeg deler litt en hemmelighet med noen, dere får se en del av meg som ikke jeg viser så ofte. Tittelen oppsummerer at det handler om meg og kanskje en annen person, men det er også mellom meg og de som hører på, smiler hun lurt.

Inspirasjonen henter hun som regel fra det som skjer i livet hennes, men det hender også hun finner inspirasjon fra bra sanger og filmer.

— Det trenger ikke akkurat handle om hva jeg gjorde på skolen en bestemt dag, for det er ikke alltid det som skjer på skolen er så super-spennende. Det handler litt om å finne inspirasjon flere steder egentlig, sier hun mens hun tar seg en liten slurk av kakaoen sin.


Har opplevd mye siden Melodi Grand Prix Junior

Sval føler absolutt at hun har vokst siden hun vant MGP Junior i en alder av tolv år. Hun har fått god tid på seg til å skrive og føler virkelig at dette albumet er ferdiggjort.

— Tenk det har gått fem år siden jeg vant, jeg har lært og opplevd mye siden det, selv om jeg skrev veldig mye før det også. Jeg er glad det har tatt den tiden det har tatt, og jeg er super-spent på at alle skal få høre Mellom Oss.


Det er mer måten hun skriver på som går igjen som et gjennomgående tema, enn hva hun skriver om.

— Jeg skriver jo alle låtene selv, så måten jeg utrykker meg på går igjen i låtene, så skriver jeg jo om relasjoner.

Når Sval skal jobbe frem låtene sine, skjer det hjemme på rommet. Hun setter seg ned med gitaren og begynner å spille. Da har hun som regel allerede en idé til en frasé, og hun er veldig opptatt av at tittelen på låten skal være bra.


— Jeg har en sang på albumet som heter Starten På Slutten, som jeg synes er en god oppsummering på at noe sakte tar slutt. Jeg går regel ut i fra noe jeg har følt eller tenkt på. Noen ganger sitter jeg bare og spiller men kommer ikke opp med noe bra, mens andre dager har jeg masse inspirasjon og alt flyter bra.

Synes det er stas når folk på hennes egen alder liker musikken

Når det gjelder hvem hun vil treffe med musikken sin, synes hun det er stas med alle barna som liker musikken hennes, men det betyr veldig mye når vennene og familien hennes også liker det.


— Jeg synes det er kult når vennene mine eller de som ikke er så gode venner av meg, kommer og sier at de liker musikken min. Ofte kan folk tenkte at musikken min er barnslig siden jeg skriver på norsk, men jeg skriver ikke barnslig, så det betyr mye når folk på min egen alder har gitt musikken min en sjanse og liker det.

Vi skal ikke se bort i fra at Sval kommer med noe engelsk materiale med tiden, hun forteller oss nemlig at hun skriver både engelske og norske tekster.

Her kan du se den offisielle musikkvideoen til tittelsporet fra Mellom Oss:

ANNONCE