Nyhet

Den hjerteskjærende dokumentarfilmen til Nick Cave blir gitt ut på DVD og Blu-Ray neste år

"One More Time With Feeling" ledsaget et av årets sterkeste album, 'Skeleton Tree'.

I år ga Nick Cave & The Bad Seeds ut sitt imponerende album Skeleton Tree ledsaget av dokumentarfilmen "One More Time With Feeling" av Andrew Dominik. Fredag ble det offentliggjort at filmen kommer ut på DVD og Blu-Ray 3. mars 2017.

Filmen "One More Time With Feeling" dokumenter opptakene av Nick Cave & The Bad Seeds' album Skeleton Tree i kjølvannet av Nick Caves 15 år gamle sønn Arthurs tragiske dødsfall under en fallulykke i juli 2015. Prosjektet var opprinnelig tenkt som en performance-orientert film, men endte med å ta from som en slags dokumentar som utforsker bakgrunnen for låtskrivingen og innspillingen av albumet.

Som vanlig er The Bad Seeds samarbeidspartnere både på albumet og filmen, og Skeleton Tree markerer det 16. albumet fra Nick Cave & The Bad Seeds. Albumet ble gitt ut 9. september, dagen etter filmpremieren, og fikk hele seks stjerner av GAFFAs anmelder Morten Waage Johansen med ordene:


— Tross dette, eller kanskje på grunn av dette, har Cave, Warren Ellis og resten av The Bad Seeds klart å skape en plate så full av fortvilelse og lengsel at man skal være temmelig følelseskald for ikke å la seg berøre av den. Skeleton Tree er blant det beste denne gjengen har gjort og med det tragiske bakteppet den har blir det også den mest kraftfulle utgivelsen i en meget sterk katalog.

Les resten av anmeldelsen her.

Filmen ble også belønnet med fem stjerner av GAFFA Danmark.


Under kan du se filmens rørende trailer, som er dominert av landskapsbilder i svart-hvitt og vakker fiolinspill:

ANNONCE