Nyhet

Canadisk politisjef beklager å ha truet med Nickelback som straff til fyllekjørere

Bandet har fått massiv kritikk gjennom årene, men nå beklages det overfor medlemmene av bandet at fokuset på en vits havnet på dem.

En canadisk politisjef beklager nå at han tidligere har truet med å bruke Nickelbacks musikk som straff til alkoholpåvirkede bilister.

Politisjefen Rob Hartlen fra Kensington State Police skrev nylig i en nå slettet statusoppdatering på Facebook at fyllekjørere, i tillegg til å risikere fengsel, bot og mistet førerkort, også kunne se frem til å skulle lytte til Nickelbacks album Silver Side Up (fra 2001, med blant annet hiten How You Remind Me) i politibilen på vei til fengselet. Historien gikk viralt, men endret raskt karakter til en diskusjon for og imot Nickelback, et band som både har stor suksess og samtidig har fått massiv kritikk gjennom sin karriere og ligger høyt på listene i diverse avstemninger om verdens dårligste band.

Nå har Rob Hartlen fått dårlig samvittighet overfor saken og for medlemmene i Nickelback og ber derfor om unnskyldning. På Facebook skriver han blant annet:


"Som vi har sett ble vår lille Facebook-post en internasjonal historie. Og et sted i støyen ble vårt budskap om "Don't Drink and Drive" overskygget av negativiteten mot et band jeg sa jeg ville spille for dere om dere kjørte i alkoholpåvirket tilstand (...) Jeg kom til å tenke mindre på Nickelback som en "enhet" og mer på de fire karene, fire mennesker fra Alberta, som ble trukket inn i denne historien. Og jo mer jeg tenkte på det, jo mindre morsom ble historien"

"Jeg ble beskyldt for å lage humor av fyllekjøring. Det var jeg lamslått over. Som poltisjef, og som alle politisjefer før meg vet jeg hvilke katastrofer det å drikke og kjøre kan forårsake." (...) "Hvordan kunne jeg senere denne uken gå inn i et klasserom i politiuniform og lære barna at mobbing er galt når jeg nettopp har gjort det samme." (...)

Han avslutter meldingen med å beklage overfor de fire medlemmene av Nickelback, som han samtidig berømmer for deres innsats til veldedige formål, blant annet å ha stilt opp til en støttekonsert for de enorme ødeleggelsene under brannen Fort McMurray i Alberta i mai, hvor 80.000 mennesker måtte evakueres, og de økonomiske skadene løp opp i milliarder.


Nickelback har så vidt vi vet ikke uttalt seg i saken. Tilbake i 2013 sa bassist Mike Kroeger til GAFFA Danmark at gruppen ikke brydde seg med med den kritikken de ble utsatt for. Les intervjuet her.

Les hele Rob Hartlens Facebook-post under – og nederst kan du høre Nickelbacks album Silver Side Up, hvis du har lyst. Men husk: Don't Drink and Drive!

ANNONCE