Nyhet

Sonny Alven slipper debut-EP fra Luxemburg

Spiller for 5.000 mennesker hver kveld som oppvarmer for medbergenser Kygo, og debuterer i dag med 'Make Me Feel'.

Fana-gutten Sondre Alvestad, under artistnavnet Sonny Alven, er nok mest kjent for låten Our Youth, som har over 15 millioner avspillinger på Spotify. I dag slapp han sin første EP, Make Me Feel, mens han turnerer rundt i Europa med medbergenser Kygo.

— Det går veldig bra på turneén! Det føles litt merkelig at vi reiser rundt i store deler av Europa nå og spiller for fulle hus hver kveld, men det er jo så klart bare veldig gøy. Jeg setter utrolig stor pris på at Kygo gir meg denne muligheten, her lærer jeg hele tiden noe nytt som jeg kan ta med meg videre, forteller Alven.

I skrivende stund sitter artisten på toget på vei til Luxemburg.


Han forklarer at EP-en Make Me Feel er noe han har jobbet med lenge, og at det er en dystrere vridning av lydbildet sitt.

— Jeg hadde lyst til å eksperimentere litt og utfordre meg selv musikalsk. Låtene er mørkere og mer melankolske enn tidligere. Det handler om å bringe fram følelser i de som hører på, derav tittelen.

Bergenseren var blant det første kullet som fikk studere til å studere på musikkprodusentlinjen ved Universitetet i Aust-Agder, med laptopen som hovedinstrument.


Nå er skolegangen avsluttet, og etter turneen skal han flytte hjem til Bergen for å jobbe som musiker på fulltid.

— Jeg er på leilighetsjakt nå. Det skal bli godt å komme hjem og gå turer i byfjellene, få satt opp studio og lage ny musikk. Når Bergen viser seg fra sine bedre sider er byen fantastisk!

Les portrettintervjuet vi gjorde med Sonny Alven i desember her.


Hør tittelsporet fra den ferske debut-utgivelsen:

ANNONCE