Nyhet

Skrev låt om tysk forfatter på bestilling fra fan

Major Parkinson fra Bergen er ute med ny singel og musikkvideo denne uka. Historien bak låta er meget spesiell.

Major Parkinson, det noe eksentriske rockebandet fra Bergen med den karismatiske Jon Ivar Kollbotn i front, finansierte innspillingen av deres forrige album ved hjelp av crowdfunding (se link). Ett av donasjonsmålene var på tett oppunder 13.000 kroner og ble betalt av en kvinne i  England, som i retur fikk en sang skrevet om seg selv.

Personen som bestilte sangen var likevel sparsom med informasjonen, og ville ikke ut med stort mer enn at hun hadde en uvanlig sterk litterær fascinasjon for den tyske forfatteren E.T.A. Hoffmann. Derfor valgte bandet å la låta bli en hyllest til Hoffmanns 200 år gamle novelle, The Sandman, der hovedtemaet er en faustiansk kjærlighetspakt mellom en mann og en mekanisk dukke. I Major Parkinsons tolkning av novellen blir Pretty Eyes, Pretty Eyes et forsøk på å trenge inn i substansen i en person man ikke kan vite noe om, en utforskning av frykten for å komme for nær, og å gi avkall på seg selv i total hengivenhet, skriver bandet i en pressemelding.

— Teksten i denne låten peker på at mennesket kan sprenge grenser med fantasien. Det er vakkert, det er intenst, det er fargesprakende og ikke minst personlig og intimt. Når man kanaliserer og projiserer sitt indre sjelsliv mot et dødt objekt, som i The Sandman, kan det oppstå et komplekst kjærlighetsforhold som i realiteten er rettet innover mot en selv og ikke mot den andre part. Rent psykologisk er dette er minst like aktuelt i dag som for 200 år siden, sier frontfigur Jon Ivar Kollbotn til GAFFA.


Major Parkinson planlegger å gi ut deres neste album i løpet av 2017 men før den tid kommer det tre singler, der den første slippes i dag.

Låten har fått navnet Pretty Eyes, Pretty Eyes og musikkvideoen kan du se her:


På lørdag denne uken spiller bandet konsert på Hulen i Bergen, hvor det blir verdenspremiere på låta i live-format.

ANNONCE