Nyhet

Omar Souleyman og Mashrou' Leila til Oslo World Music Festival

To sterke navn bekreftet til programmet i dag.

Omar Souleyman og Mashrou' Leila er klare for Oslo World Music Festival. Festivalen som arrangeres 1. - 6. november har dermed sikret seg to av de mest spennende navnene på den internasjonale musikkscenen for tiden.

Både Souleyman og Mashrou' Leila har lenge vært på bookingkartet til Oslo World, og ifølge festivalsjef Alexandra Archetti Stølen har de begge på hver deres måte revolusjonert den arabiske musikkscenen de siste årene.

— Omar Souleyman har gått fra å være en lokal bryllupsmusiker, med dog 500 albumutgivelser, til en kultfigur og er en artist som i dag lager fest på store og små scener i hele verden. Han er ikke en politisk musiker og er veldig opptatt å lage musikk og spille konserter ene og alene for musikken og kunstens skyld. Mashrou' Leila er et av de aller største indiepop-bandene fra den arabiske verden akkurat nå. De er i motsetning til Souleyman opptatte av å løfte aktuelle problemstillinger som angår en hel verden. Deres siste plate, Iben El Leil (Son Of Night), er genial. De er to veldig forskjellige bookinger, som på hver sin fantastiske måte vil gi Oslo-publikummet alt man kan ønske seg, utdyper hun overfor GAFFA.


Tidligere har det også blitt annonsert at den tunisiske sangerinnen og låtskriveren Emel Mathlouthi skal åpne festivalen på Folketeateret sammen med Kringkastingsorkesteret. Dette blir for øvrig andre gang hun spiller med Kringkastingsorkesteret. Mathlouthi var nemlig et av høydepunktene under Nobelkonserten i Telenor Arena tilbake i desember.

I tillegg skal norske Moddi fremføre musikk fra sitt nye albumprosjekt 5. november som del av festivalen.

Les mer om Oslo World Music Festival i GAFFAs Festivalguide.

ANNONCE