Nyhet

GAFFA anbefaler: Ukas viktigste konserter

PVRIS, Willis Earl Beal og Dråpe er blant våre sterkeste live-anbefalinger denne uken.

Ny uke, nye muligheter. Kom du deg ikke ut på konsert i forrige uke, er det heldigvis masse godsaker på diverse scener denne uken også. Oslo kan blant annet skryte på seg besøk fra amerikanske PVRIS (bildet) og svenske Refused. Fantastiske Willis Earl Beal stikker innom både Oslo og Stavanger, mens Shining kan oppleves på scenen i Trondheim.

Har du tips om konserter som burde nevnes i denne spalten kan disse sendes til [email protected].

PVRIS: Vulkan Arena, Oslo 18. april


Det amerikanske rockebandet er på plass i Oslo igjen. De slapp den fine singelen You And I tidligere i år, og kun noen dager etter konserten i Oslo slippes en utvidet utgave av debutalbumet fra 2014, White Noise

Fansen kan med andre ord vente seg en del nytt materiale denne kvelden.


Willis Earl Beal: Blå, Oslo 20. april

Amerikanske Willis Earl Beal er kjent for konserter litt utenom det vanlige. Ikke bare stiller han ofte opp med maske, hatt og kappe (tenk på Zorro), men han har også usedvanlig mye god musikk å by på. Siden 2012 har han gitt ut fine album- og EP-utgivelser. De to første albumene Acousmatic Sorcery og Nobody Knows ble begge gitt ut på kredible XL Recordings, men også fjorårets Noctunes og årets Through The Dark er verdt en lytt.

Sjangermessig er det snakk om en vill blanding av eksperimentell soul, blues, gospel og r&b, men hele tiden med Chicago-artistens helt personlige vri.


Willis Earl Beal kan også oppleves på Folken i Stavanger dagen etter konserten på Blå.

Dråpe: Hulen, Bergen 22. april 


Er du klar for å drømme deg bort i vokalen til Ketil Myhre og de omsvøpende psykedeliske tonene til Dråpe? Da bør du kjenne din besøkelsestid når bandet spiller på Hulen i Bergen denne uken. Deres andrealbum Relax/Relapse ble gitt ut i oktober i fjor, og ble anmeldt til fire stjerner her i GAFFA.

Kom tidlig så rekker du også å sjekke ut det spennende oppvarmingsbandet Panda Panda fra Trondheim.


Shining: BrukBar / Blæst, Trondheim 22. april

Shining slapp i fjor høst albumet International Blackjazz Society som fulgte videre på suksessen til forgjengerne Blackjazz og One One One, og denne uken inntar bandet bartebyen.

Med deres særegne sammenblanding av elementer fra jazzen og tyngre metal-sjangere, blackjazz kaller de selv sjangeren de opererer innenfor, skal det mye til for å ikke la seg fenge av Shining ledet an av frontfigur Jørgen Munkeby.

Tindersticks: Chateau Neuf, Oslo 23. april


Det er alltid en glede å kunne oppleve Tindersticks i byen, og selv om deres ferske album The Waiting Room ikke overbeviste vår anmelder helt har vi likevel trua på at det blir en solid musikalsk aften på Chateau Neuf denne lørdagen.


Vi gleder oss til å høre låter som My Oblivion, Sometimes It Hurts og We Are Dreamers! fra scenen.

Refused: Rockefeller, Oslo 24. april


Refused takket for seg på slutten av 90-tallet, like etter utgivelsen av klassikeren The Shape Of Punk To Come. I 2012 gjorde svenskene heldigvis comeback, og albumet Freedom ble sluppet senest fjor sommer (fem stjerner i GAFFA).

Det blir nok en kaotisk og ellevill kveld i selskap med Dennis Lyxzen & co på Rockefeller til tross for at konserten faller på en søndag.


Er det noen vi har glemt? Skriv gjerne hvem DU gleder deg til å se på norske konsertscener denne uka i kommentarfeltet under denne artikkelen eller på Facebook-siden vår!

Full oversikt over programmene på de forskjellige scenene i Norge finner du via GAFFA LIVE.

ANNONCE