Nyhet

A-ha tar avstand fra Harket-intervju

— En storm i et vannglass, sier Magne Furuholmen til VG.

I forrige uke ble Morten Harket sitert i den sveitsiske avisen Blick på at A-ha ville være et avsluttet kapittel etter neste måneds konsert i Bergen. Nå går de tre medlemmene i det som må betegnes som Norges største pop-eventyr gjennom tidene ut og tar avstand fra uttalelsene i intervjuet.

Morten Harket sier selv at sitatene er tatt helt ut av sin sammenheng, mens Magne Furuholmen kaller det hele "en storm i et vannglass". Likevel er det viktig for dem å rydde opp i misforståelsene som har dukket opp i norske medier etter intervjuet med Blick.

— Det er er jo egentlig mest overfor fansen, at vi ikke vil de skal tro at vi ikke setter pris på dem. For det gjør vi jo. Det er et utrolig privilegium å kunne, etter 30 år, legge opp en turné og få den utrolige mottakelsen vi får. Kanskje tok vi dette for gitt før, men når man har vært borte fra det en stund så blir man litt mer ydmyk i forhold til det, sier Furuholmen til VG.

A-ha ble startet i 1982 og opplevde et stort gjennombrudd med debutalbumet Hunting High And Low i 1985. To av singlene fra albumet, The Sun Always Shine On TV og Take On Me ble store internasjonale hits. Bandet tok pause i 1994 men returnerte sterkt på slutten av 90-tallet og spilte sammen frem til 2010 da de la ut på en storslått avskjedsturné.

Nyheten om en gjenforening kom bare fire år senere, høsten 2014, og i fjor slapp trioen albumet Cast In Steel som ble anmeldt til tre stjerner her i GAFFA. Turnéen i kjølvannet av dette albumet avsluttes med to konserter i Oslo før turen går videre til Stavanger og Bergen i mai.

Her kan du se musikkvideoen til låta Under The Makeup:

ANNONCE