Nyhet

Hør norske Manuela Hofer tolke Leonard Cohens 'Avalanche'

Sunnmøre-artisten slipper oppdatert versjon av Cohens 70-tallslåt som ny singel.

Manuela Hofer (bildet) fra Sunnmøre følger opp debutalbumet Reflections fra 2009 med en ny singel. Her har hun tatt for seg en av Leonard Cohens sterkeste låter fra 70-tallet, Avalanche.

— Det er en multifasettert låt, som berører flere temaer. Leonard er jo som kjent opptatt av både spiritualitet, relasjoner, de store spørsmålene, liv, død og de mørkere, dypere sidene av menneskesinnet, og dette går også igjen i denne låten. Det er noe mange kan relatere seg til. De fleste av oss har jo hatt vanskeligere og mer intense, utfordrende perioder i livet. Dette er en av grunnene til at jeg ville gjøre denne låten, fordi den kan være med på å belyse noen av disse temaene. Låten har en psykologisk komponent, som så mange av Leonard sine låter, selv om teksten jo selvfølgelig også er åpen for tolkning. Det er jo gjerne noe av det som er så fint med poesi, at det er rom for tolkning uti fra hver enkelt sitt ståsted og perspektiv, skriver Hofer i en pressemelding.

Den nye versjonen er spilt inn i samarbeid med produsent Peter Larsen, som tidligere har jobbet med blant andre Marina & The Diamonds, og bringer inn et oppdatert element med svevende synther som omkranser Hofers stemme.

Hør Manuela Hofers tolkning av Avalanche her:

ANNONCE