Nyhet

— Vi hadde aldri sett noe så grønt og vakkert som Bergen

Imagine Dragons mimrer tilbake til akevittfylla i Bergen og sammenligner morgenene i nightlineren med en antilopefødsel.

Imagine Dragons har erobret (ja, det må vel være lov å bruke det ordet) store deler av verden med singler som Radioactive og Demons. De debuterte med albumet Night Visions i 2012, og andrealbumet Smoke + Mirrors ble sluppet i februar i år. Skal vi tro køene utenfor Oslo Spektrum i dag, satte ikke andrealbumet demper for entusiasmen til den norske fanskaren.

Las Vegas-kvartetten har fylt de største arenaene hjemme i USA, har toppet hitlistene i resten av verden og er nå på en turné hvor de altså fyller de største arenaene også utenfor USA.

I 2013 spilte de for utsolgte Sentrum Scene og Rockefeller, i tillegg til å gjeste både Bergenfest og Slottsfjell. I fjor headlinet de også Hove. I dag er bandet tilbake i Oslo, og vi møtte dem backstage i Oslo Spektrum før konsertstart.


Velkommen tilbake! Hvordan føles det?

Daniel Platzman: Takk! Det føles helt fantastisk å være tilbake i Norge. Norge er veldig spesielt for oss. 

Daniel Wayne Sermon: Det var faktisk her vi spilte en av våre aller første internasjonale konserter (Bergenfest 2011 red.anm.)


Daniel P: I Bergen! Jeg husker at vi aldri hadde sett noe så grønt og vakkert som Bergen. Vi er fra Las Vegas, og det er vakkert på en litt annen måte der.

Ben McKee: Jeg husker at jeg ble blackout-full på akevitt i kjelleren på Garage.

Alle: Haha.


Daniel W S: Vi drar mange steder og ser mange land, men det er noen land som er helt spesielle for oss. Norge er et av dem. Vi føler nesten at hele Norge heier på oss, og sånn er det egentlig bare her og i Brasil. Og i Polen, kanskje, det begynner nesten å bli litt sånn der også?

Hvilke forventninger har dere til konserten i kveld?

Ben: Det blir en awesome crowd med masse vakre mennesker. Det er sånn det er i Norge.


Daniel P: Det har regnet og vært grått i dag, men det har stått folk utenfor her hele dagen. Helt siden vi kom hit tidligere i dag, så har det stått folk i kø. Det er kult.

Daniel W S: Vi skulle gjerne vært her lenger. Dette er tredje konserten på tre dager, og vi er her bare i 16 timer. Det er en tease… Vi har lyst til å oppleve Oslo!

Har dere noe dere vil si til deres mange norske fans?


Daniel P: "Eg elsker deg!"

Daniel W S: Si den andre også.

Daniel P: "Jeg kan drikke deg under bordet."


Alle: Haha.

Daniel P: Jeg tror ikke jeg kan drikke alle under bordet, riktig nok. I hvert fall ikke med akevitt.

Dere har mange låter som har toppet diverse streamingtjenester over hele verden. Hvilke låter liker dere best å spille?


Daniel P: I'm So Sorry. Alle i bandet får ut så mye energi når vi spiller den. Dan ligger ofte på gulvet og rocker, blant annet.

Daniel W S: Enig.

Siden Imagine Dragons ga ut debutalbumet i 2012, har de vært på turné nesten konstant. De mimrer tilbake til hvordan det var å spise middag hjemme, å lage mat selv, å spise ris og bønner, og hvordan det var å kjede seg og se på Netflix. De sammenligner det å våkne opp i en turnébuss med hvordan det er når en antilopebaby blir født. Såpass trangt er det, så forvirret er de når de våkner – de vet ofte ikke hvilket land de er i, for eksempel – og såpass mye hjelp trenger de i løpet av de neste timene.


Ben: Vi bruker litt tid på å skjønne hvordan vi skal få beina rett under oss når vi våkner. Det er kjempetrangt i de sengene vi ligger i i bussen. Og vi vet ikke helt hvor vi er når vi våkner … Vi går etter hvert forvirret ut for å få mat, som noen har fikset til oss. Og så guider noen oss gjennom dagen.

Hvordan er en vanlig dag for Imagine Dragons?

Daniel W S:En vanlig dag for oss starter sånn, så er det promo, lydsjekk, "meet & greet" med fans, så mer promo, så mat, så spiller vi konserten, så dusjer vi, og så går vi tilbake til de små sengene våre og gjør akkurat det samme dagen etter.


Hva tror dere om fremtiden?

Ben: Nå skal vi turnere en del mer, og vi skal mange ulike steder, både neste måned og i januar og februar. Men etter det skal vi ta det litt rolig, Vi trenger en pause.

Daniel P: Vi trenger å ta noen måneder fri. Være hjemme.


Daniel S W: Vi må savne å være på turné. Vi elsker dette, men man må være borte fra det litt for å savne det.

Daniel P: Men vi er dårlige på å ikke være på turné, så vi kommer nok tilbake igjen ganske snart.

Les vår anmeldelse av konserten i Oslo Spektrum i morgen tidlig.

ANNONCE