Nyhet

Imagine Dragons-frontmann kritiserer Eminem for homofob album-utgivelse

GAFFA.no - alt om musikk.

Eminem har siden sin uannonserte albumutgivelse fredag vært i sterk motvind. Nå kritiseres den amerikanske rap-legenden av Imagine Dragons-frontmann Dan Reynold.

Til tross for den lange karrieren sin har ikke Eminem blitt mer høflig eller blid med årene. Dette kom til uttrykk da han fredag forrige uke overrasket alle med utgivelsen av sitt tiende studioalbum Kamikaze. Selv om mange anmeldere generelt har rost albumet er det likevel en rekke mennesker som har vært utilfredse med Eminems tekstunivers.

Deriblant Imagine Dragons' vokalist Reynolds, skriver NME.


Kamikaze er som sine forgjengere spekket med kontroversielle øyeblikk, og tar sikte mot en rekke mennesker og institusjoner som det amerikanske musikkmagasinet Pitchfork og Grammy-utdelingen. Et av disse såkalte «diss-tracks» har vakt særlig oppsikt. Nemlig låta Fall, hvor rap-kollega Tyler, The Creator er målskiven: «Tyler create nothin'. I see why you called yourself a faggot, bitch», rapper Eminem. 

LES OGSÅ: Synger ut om kroppsfokuset i musikkbransjen.

Dette har fått LGBT-rettighetsforkjemperen Dan Reynolds til å ta bladet fra munnen. Han kritiserer nå Eminem for å skrive homofobiske tekster:


«Det er aldri greit å bruke ordet 'faggot'», skriver Reynolds, som etter å ha mottatt kritikk fra Eminem-fans fortsetter: «Det er frastøtende å bli kalt nærtagende. LGBT-barn TAR SITT EGET LIV etter å ha blitt mobbet med homofobiske angrep. Det er ikke 'overfølsomt' å ta opp kampen mot et ord som har blitt brukt til å spre hat i årevis».

Artikkelen fortsetter under Twitter-meldingene.


Justin Vernon medvirker på låta det er snakk om. GAFFA kunne i går skrive at Bon Iver-frontmannen også var utilfreds med låtas utfall og budskap, som han ikke sto bak.

«Jeg var ikke i studioet på Eminems låt. Det kom fra en session med BJ Burton og Mike Will. Jeg er ikke fan av budskapet. Jeg ba dem endre på låta, men det ville de ikke», skrev Justin Vernon på Twitter.

LES OGSÅ: Foo Fighters må avlyse en rekke konserter.


I flere meldinger på Twitter skrev Vernon at han stadig mener at Eminem er en av de beste rapperne gjennom tidene, men at han ikke burde kritisere ungdommen: «Det er ikke den rette tiden å kritisere ungdommen, det er tid for å lytte - og handle».

ANNONCE