Nyhet

Imagine Dragons-vokalisten konfronterer mormonerkirken i ny dokumentarfilm

GAFFA.no - alt om musikk.

Dan Reynolds blir å se i en kritisk dokumentar om mormonerkirken. Verdenspremiere står under Sundance-festivalen i januar – som altså arrangeres nettopp i Utah.

I «Believer» tar Reynolds, selv medlem av Jesu Kristi kirke av siste dagers hellige, på seg å utforske hvordan trossamfunnet behandler sine LHBT-medlemmer. Han er også produsent for filmen, som har Don Argott som regissør. Sundance-programdirektør Trevor Groth sier til Salt Lake Tribune at det er «en kraftfull, rørende film» som han tror kan få stor betydning.

Selvmordsraten blant unge mennesker i mormonenes kjernestat Utah øker, og Dan Reynolds' uro over hvordan hans egen kirke håndterer dette «sender ham ut på en uventet reise mot aksept og endring», heter det i festivalomtalen.


LES OGSÅ: Arcade Fire til Norge.

Også musikerkollega Tyler Glenn fra bandet Neon Trees er med i filmen.

— Det er mer enn en religion, det er min kultur, mitt liv, det er hele familien min. Derfor er dette noe som tynget meg i lang tid. Jeg har sett hvor destruktivt og skadelig det er å lære barna våre at det å være homofil er en synd, sier trebarnsfaren Reynolds til Variety.


Artikkelen fortsetter under videoen.

Filmen kulminerer i veldedighetskonserten LoveLoud, som Imagine Dragons dro i gang i august i år til inntekt for hjelpeorganisasjoner for LHBT-samfunnet. Overraskende nok fikk festivalen mormonerkirkens anbefaling, noe som gav Reynolds håp.


— Om ikke lederne vil endre sin lære, så er det medlemmene som må si «dette føles ikke riktig, og vi synes ikke det er greit». En fin ting med mormonisme er at de tror på kontinuerlige åpenbaringer, sier Dan Reynolds, som selv skrev to låter til dokumentaren, men delegerte det å lage resten av filmmusikken til selveste Hans Zimmer.

LES OGSÅ: Ny musikk fra Karpe Diem.

«Believer» er også tittelen på Imagine Dragons-låten som tar for seg Reynolds' kamp mot depresjon – med en musikkvideo der han bokser mot Dolph Lundgren.


(©NTB)

ANNONCE