Nyhet

Hun har vunnet prestisjefull europeisk pris

Heder og ære til AURORA.

I løpet av morgentimene avslørte NRK Hordaland at AURORA (bildet) er bekreftet som den andre vinneren av European Border Breakers Awards (EBBA) 2016 – den europeiske musikkprisen for artister som har slått igjennom på tvers av landegrensene på kontinentet. AURORA er en 19 år gammel singer-songwriter fra Bergen, som tidligere i år slapp debut-EP'en Running With The Wolves etter å ha overbevist med en rekke lovende singler.

På fredag blir det latviske bandet Carnival Youth offisielt annonsert som første av ti EBBA 2016-vinnere, og de neste ukene vil EBBA-crewet møte og filme åtte prisvinnere til i ulike land over hele Europa. Musikkprisen er finansiert av EUs Kreativt Europa-program. Med EBBA ønsker den europeiske unionen å fronte suksessen til ti debuterende artister som selger album og turnerer utenfor sitt eget hjemland. 

For å kvalifisere til 2016-prisen må artisten ha oppnådd grensebrytende suksess med sitt første internasjonale slipp i Europa mellom 1. august 2014 og 31. juli 2015


Prisen deles vanligvis ut under showcasefestivalen Eurosonic i den nederlandske byen Groningen i januar, og tidligere vinnere av prisen inkluderer Adele, Milky Chance, Mumford & Sons, Gabriel Rios, Lykke Li, The Ting Tings, Damien Rice og Of Monsters And Men. Blant tidligere norske vinnere finner vi Nico & Vinz og 2015-vinneren Todd Terje.

Se musikkvideoen til AURORAs Running With The Wolves her:


ANNONCE